3. MERSİN ROMAN ÖDÜLÜ

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

3. MERSİN ROMAN ÖDÜLÜ

ÖDÜLÜN AMACI

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 3.Mersin Roman Ödülü; edebiyatın insana kazandırdığı değerleri çoğaltmak, yazın dünyamıza devinim katarak yeni yazarlar / yapıtlar kazandırmak amacıyla düzenlenmektedir.

ÖDÜL TAKVİMİ

Yazıların Son Gönderim Tarihi

31 Ekim 2023 16.59

Ön Seçici Kurul Değerlendirme Tarihi

1 Kasım 2023 - 30 Kasım 2023

Seçici Kurul Değerlendirilme Tarihi

1 Aralık  2023 - 29 Aralık 2023

Sonuçların Açıklanma Tarihi

2 Ocak 2024

Ödül Töreni

6 Ocak 2024

KATILIM ŞARTLARI

1. Daha öncesinde Mersin Roman Ödülü’ne katılıp kazanmış kişiler dosya gönderemez. Mersin Roman Ödülü’ne katılmış kişiler aynı dosya ile tekrar başvuru yapamaz.

Mersin Roman Ödülü’ne katılan yapıtların daha önce düzenlenen benzer ödüllerde dereceye girmemiş olması, başkası tarafından yazılmamış olması, kısmen ya da tamamen başka bir metinden kopya edilmemiş ve daha önce herhangi bir yerde yayımlanmamış olması gerekir.

Başvuruda bulunan kişi, romanın tümüyle kendisine ait olduğunu, özgün olduğunu ve başka bir roman ödülünde ödül almadığını kabul ve taahhüt eder. Ödül alan katılımcılardan bu taahhütleri dışında hareket ettiği anlaşılırsa, elde ettikleri ödül ve ünvan geri alınır.

2. Her katılımcı, Mersin Roman Ödülü’ne tek bir romanla katılabilir.

3. Yazarlar, kitap oylumunda yani; A4 kâğıdına 12 punto ve Times New Roman fontuyla yazılmış ve spirallenmiş bir roman dosyası ile yarışmaya katılacaktır.

4. Dosyalar iletişim adresine elden ya da kargoyla 1 (bir)  örnek sayıda gönderilecektir. Ayrıca dosyalar mersin.romanodulu@mersin.bel.tr adresine PDF olarak e-mail yolu ile iletilecektir.

5. Yazarlar gerçek ad ve soyadlarını roman dosyasına yazmayıp rumuz kullanacaklardır. Gerçek ad, soyad, adres, iletişim bilgilerini ve kısa öz geçmişlerini ayrı bir kâğıda yazıp zarf içinde göndereceklerdir. Mail atıldığında ise iletişim bilgileri mail içeriğinde yazılacaktır.

6. Ödül alan dosya, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 1.000 (bin) adet bastırılır. Basım için ödül alana telif hakkı ödenmez.

7. Gelen dosyalar içinde ödüle lâyık bir yapıt bulunamamışsa ödül verilmeyecektir.

8. Ödüle son başvuru tarihi, 31 Ekim 2023 mesai bitimidir. (16.59) Bu tarih ve saatten sonraki gönderimler kabul edilmeyecektir.

BAŞVURUNUN YAPILACAĞI YER

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı
Kent Katılımı ve Sivil Toplum ile İlişkiler Şube Müdürlüğü

Adres: Palmiye Mahallesi İsmet İnönü Bulvarı No: 36 MBB Hizmet Binası Zemin Kat Yenişehir / Mersin

MERSİN ROMAN ÖDÜLÜ SEÇİCİ KURULLARI

Mersin Roman Ödülü aşağıda isimleri belirtilen iki seçici kurulca belirlenecektir. Ön seçici kurulda 3 (Üç), ödül seçici kurulunda 5 (Beş) üye yer almaktadır.

ÖN SEÇİÇİ KURUL ÜYELERİ

Ali F. BİLİR
Sadık ASLAN
Orhan ÖZDEMİR

SEÇİÇİ KURUL ÜYELERİ

Barış İnce
Jale SANCAK
Turan Ali ÇAĞLAR
Öner YAĞCI
Hidayet KARAKUŞ

ÖDÜLLER

Birincilik ödülü 15.000 (On beş bin) Türk lirasıdır. Seçici Kurul Özel Ödülü 7.500 (Yedi bin beş yüz) Türk lirasıdır.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı

Adres: Palmiye Mahallesi İsmet İnönü Bulvarı No: 36 MBB Hizmet Binası Zemin Kat Yenişehir / Mersin

Telefon: 0531 992 78 22

Mail: mersin.romanodulu@mersin.bel.tr