A- A+

Üreticisinden Esnafına, Gencinden Yaş Almışına, Anamur’un Yüzü Büyükşehir’le Gülüyor

15 Mart 2024 08:28

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin halkının ihtiyaçlarına yönelik gerçekleştirdiği hizmetlere her geçen gün bir yenisini daha ekliyor. Bu kapsamda Anamur’a yeni bir hal kompleksi kazandırmak için çalışmalara başlayan Büyükşehir, Emekli Evi ve Okuma Salonu’nun da açılışını gerçekleştirdi, üreticilerin yüzünü ise tarımsal desteklerle güldürdü. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Vahap Seçer de, Büyükşehir tarafından gerçekleştirilen ‘Anamur Hal Kompleksi Temel Atma, Emekli Evi ile Okuma Salonu Açılış ve Tarımsal Destekler Töreni’ne katıldı, ardından da Anamur halkıyla iftar yaptı.

Seçer: “Anamur; çalışan, üreten insanların kenti”

Başkan Seçer, Anamurlularla bir arada olmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu ifade ederek, “Anamur; çalışan, üreten insanların kenti. Yazan, çizen, okuyan, ülke sorunları ile ilgilenen, Türkiye’nin her yerinde yaptığı görevlerle Mersinimizi onurlandıran Anamurlularla beraber olmaktan mutluyum” diyerek konuşmasına başladı.

“İlçenin, Anamur’a yakışır bir Toptancı Sebze ve Meyve Hali yok”

Büyükşehir olarak, birden çok hizmeti hayata geçirmek ve vatandaşlarla birlikte iftar yapmak için Anamur’da olduklarını ifade eden Seçer, Anamur’un en önemli gelir kaynağının da tarım olduğunun altını çizdi. Anamur’un tarımsal ürünlerin de pazarlandığı yerin Anamur Hali olduğundan söz eden Seçer, Anamur Hali’nin Anamur’a yakışmadığını kaydetti. Seçer, “Bu kadar değerli ve önemli ürünler yetiştiriliyor. Bunlar ekonomik değeri yüksek ürünler. Anamur çalışıyor, üretiyor, kazanıyor ama bu ürünlerini pazarladığı Anamur’a yakışır bir Toptancı Sebze ve Meyve Hali yok. Emin olun önümüze bürokratik engeller çıkartılmasaydı, ben şu ana kadar Anamur Hali’ni bitirmiş olacaktım” dedi.

Büyükşehir olarak Erdemli Hali’ni 14 sene süren bir inşaatın ardından, yarım kalmış inşaatı alıp, sorunları temizleyerek bitirdiklerini ve Erdemlili komisyoncu esnafına teslim ettiklerini dile getiren Seçer, “İsteyince ve çalışınca oluyor. Bunu samimiyetle yapmak istiyorsanız oluyor ama yasak savmak ve yapmış görünmek için yapınca olmuyor. Bir işi elinizin ucuyla tutarsanız o işi başaramazsınız ama sapasağlam kavrarsanız bütün işleri bitirirsiniz. Olmayacak işleri alırsınız, tutarsınız, koparırsınız, yaparsınız. Biz de yapacağız” diye konuştu.

“Sivil toplum-belediye dayanışması aşılamayacak engelleri de aşıyor”

Özellikle tahsis konusunda sıkıntılar yaşadıklarını anlatan Seçer, “Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Tuna benden bir randevu talep etti. ‘Tabi ki’ dedim. Geldiler beni ziyaret ettiler. Dediler ki; ‘Başkanım bu hal Anamur için önemlidir. Burada bir tahsis sıkıntısı yaşandığını biliyoruz. Biz katkı sunalım, Ankara’ya gidelim ve bu işe başlayalım.’ Gerçekten de öyle oldu. Sayın Başkan’a huzurlarınızda teşekkür ediyorum. İşte sivil toplum-belediye dayanışmasının engelleri de aştığını görüyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“1 Nisan sabahı yine burada olacağız”

Büyükşehir olarak hafriyat çalışmalarını bitirdiklerini ve şu anda da istinat duvarlarının yapıldığını söyleyen Seçer, “Bölge engebeli bir arazi ve inşaatına başlı başlıyoruz. Hiç merak etmeyin bizim çalışmalarımız kısa sürer. İnşaat başlar, çok kısa bir süre sonra da en yakın zamanda komisyoncu esnafımızın, çiftçimizin hizmetine orayı sunarız. Biz buradayız, bir yere gittiğimiz yok. 1 Nisan sabahı yine burada olacağız” dedi.

Emekli Evi ve Okuma Salonu’nu da bugün itibariyle Anamurluların hizmetine sunduklarından söz eden Seçer, “Geçen Anamur’a geldiğimde gençler benden okuma salonu talep etmişti. Ben de ‘10-15 gün içerisinde sizlerin hizmetini açacağız.’ dedim. O sohbetin üzerinden 10-15 gün geçti. Bugün hep beraber hem Emekli Evimizi hem çocuklarımız için; yeni nesil kütüphanemizi Anamurların hizmetine açıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Büyükşehir, her bölgeye uygun tarımsal destekleri sürdürüyor

Anamur’un en önemli konularının başında tarımsal üretim geldiğini sözlerine ekleyen Seçer, Büyükşehir olarak her bölgeye uygun tarımsal destekleri yaptıklarına dikkat çekti. Anamur için de bölgeye uygun destek sağladıklarını aktaran Seçer, “Anamur’da olması gereken ne? Eğer fide-fidan dağıtacaksanız buraya uygun çeşitleri dağıtacaksınız. Hatta bölgenin yeni tanıdığı ama yaygınlaşmasında yarar olan çeşitleri destek olarak sunacaksınız. Biz de onun için avokado fidanından passiflora fidanına, ejder meyvesinden diğer meyve çeşitlerine kadar fide-fidan dağıtımını 5 yıldır gerçekleştiriyoruz” dedi.

“Bu makam halkın içinde olma makamı”

Üretimin devam etmesi için tarımsal desteklerin önemli olduğunu kaydederek, tarıma ayıracakları desteklerin 119 milyon lira olduğunu ve bugüne kadar ve bundan sonra üreticilere verecekleri tarımsal destekleri anlatan Seçer, “Burası verme makamı. Vatandaş isteyecek, biz vereceğiz. Bu makam halkın içinde olma makamı” dedi.

“Biz biriz, biz bir milletiz”

31 Mart’ta yapılacak yerel seçimleri hatırlatan Seçer, 5 yıllık görev süresi boyunca Mersin halkına memnuniyetle hizmet yaptıklarını vurgulayarak, “5 yıl boyunca vatandaşlarıma memnuniyetle hizmet ettim. Bana oy veren de vermeyen de sağ olsun. Ben oy verene vermeyene de hizmet yaptım. Vicdanen rahatım” diye konuştu. Bölge ve parti ayırmaksızın hizmetleri gerçekleştirirken ‘Hizmet İttifakı’ çatısı altında Mersin’de yaşayan her yurttaşın oyuna talip olduğunu aktaran Seçer, “Benim görüşümden veya benim dünya görüşümden olmayan herkesin desteğini istiyorum. Biz biriz, biz bir milletiz. Bizim partimiz, dünya görüşümüz, mezhebimiz, etnik yapımız ne olursa olsun bizim 2 kırmızıçizgimiz var. Biri şanlı al bayrağımız, biri Mustafa Kemal Atatürk’ümüz. Gerisi bizim için teferruattır” ifadelerini kullandı.

Yerel seçimlerde sandıklardan Mersin Büyükşehir’e rekor oy çıkacağını vurgulayan Seçer, yeni dönemde de Mersin halkı için memnuniyetle çalışmaya devam edeceklerini aktardı.

Kış: “Başkan Seçer Mersin’e hizmette adalet ve eşitliği getirdi”

Başkan Seçer’in hizmetlerinin ulaşmadığı hiçbir mahalle kalmadığını kaydeden CHP Mersin Milletvekili Gülcan Kış, “Mersin’in dört bir yanında hem belediyemizin hem de Belediye Başkanımız Vahap Seçer’in inanılmaz bir etkisi var” dedi. Kış, Seçer’in 5 yılda birçok başarılı projeye imza attığını söyleyerek,  “Ben inanıyorum ki sizlerin desteğiyle, güvenoyuyla tekrardan ikinci dönemde Vahap Seçer Başkanımızı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı seçeceğiz ve hizmetlerine devam edecek” dedi.

Durmuş: “Halk bizlere fırsat vermeden Başkan Seçer’in hizmetlerini anlatıyor”

Anamur’un 2019 yılından bugüne çok güzel hizmetler aldığını belirten CHP Anamur Belediye Başkan Adayı Durmuş Deniz, “Bizlerin bir şey anlatmasına fırsat vermeden, verdiği büyük hizmetleri halkı tarafından bizlere memnuniyetle anlatılan, Anamur halkına ve bizlere hizmeti getiren Başkanımıza huzurlarınızda teşekkür ediyorum” diyerek, 1 Nisan itibariyle Anamur’da kendisi Büyükşehir’de ise Seçer ile birlikte bu hizmetlere devam edeceklerini vurguladı.

Üreticilerden bütün hizmetler için Başkan Seçer’e teşekkür

Seçer’in 4 yıl önce Anamur’da dağıttığı fidanların artık meyve vermeye başladığını hatırlatan Hamur Yoğurma Makinesi Desteği Projesi’nden faydalanan Kaşdişlen Muhtarı İbrahim Erdem, “Vatandaş sosyal belediyeciliğin farkına vardı, o yüzden ‘Yeniden Vahap Seçer’ diyor” diyerek, hizmetler için teşekkür etti. Zeytin Fidanı Desteği projesinden faydalanan üretici Merve Selda Toy, “Bir kadın ve çiftçi olarak bizden desteğini esirgemeyen Sayın Başkanımız Vahap Seçer’e teşekkür ediyorum. Siz bizim yanımızda olduğunuz sürece biz de elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz” dedi. Sulama Borusu Desteği Projesi’nden faydalanan Anamur Anıtlı Sulama Kooperatifi Başkanı Hasan Duman ise destekleri için Başkan Seçer’e ve çalışma arkadaşlarına teşekkürlerini sundu.

Konuşmaların ardından Başkan Seçer ve protokol üyeleri tarafından Emekli Evi ile Okuma Salonu’nun açılışı ve Anamur Hal Kompleksinin temel atması gerçekleştirildi. Daha sonra da temsilci tarımsal dağıtım yapıldı. Törenin ardından Başkan Seçer, Anamur halkıyla birlikte iftar yaptı.

Büyükşehir’den Anamur’a 3 yeni hizmet

125 adet dükkânın yanı sıra, sandık depoları, idari bina, market, bankamatik, berber, mescit, restoran, her biri 75 metrekare olan 5 adet ambalaj dükkânı, otoparklar ve kantar alanının bulunacağı Anamur Hal Kompleksi; hal esnafının tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde projelendirildi. Hal Kompleksi ile birlikte ilçede yetişen ve ekonomik değeri yüksek ürünlerin kaliteli, sağlıklı, dayanabilir ürünler olması ve hal esnafının yüksek standartta hizmet alması hedefleniyor.

Büyükşehir’in Anamur’a kazandırdığı Emekli Evi büyük ve küçük etkinlik alanı, oturma odası ve kütüphane ile yaş almış yurttaşlara hizmet edecek. Yeni Nesil Kütüphane ise teknolojik ve sosyal donatılı çalışma alanlarıyla gençlerin hizmetine sunulacak.

Tarımsal destekler, bu kez Anamurlu üreticilerin yüzünü güldürdü

Büyükşehir’in, üreticinin doğduğu yerde doyması için sürdürdüğü tarımsal destekler kapsamında da, Anamur’daki 88 üreticiye 2 bin 690 adet zeytin fidanı, 1000 adet lavanta fidesi, sulama kooperatiflerine 2 bin 202 metre sulama borusu, 5 adet makine ekipman desteği ve 15 yetiştiriciye güneş paneli desteği verildi.

Gelecek dönem Anamur’a 3 yeni proje kazandırılacak

Program sonrası Gazeteci Ahmet Özdemir’in sorularını yanıtlayan Seçer, tarımsal üretimin hem beslenme hem de istihdam için oldukça önemli olduğuna dikkat çekerek, bu konuda 5 yılda önemli destekler yaptıklarını, gelecek dönemde de yapmaya devam edeceklerini kaydetti. Sulama kooperatiflerinin elektrik giderlerini en aza indirmek için Tarımsal Güneş Enerjisi Santralleri’ni (GES) hayata geçireceklerini söyleyen Tarım İnovasyon Merkezi kuracaklarını da aktardı. Seçer, ikinci 5 yılında Otluca Projesi’ne çözüm bulacaklarını da aktararak, proje sayesinde Anamur’un artık temiz ve kaliteli bir içme suyuna kavuşacağını belirtti. Anamurlulara Kültür Merkezi ile Bilim Merkezi müjdesini de veren Seçer, “Özellikle çocuklarımız ve gençlerimiz için hem kültür merkezimiz hem de bilim merkezimiz muazzam bir işlev görecek. Onu da Anamurumuza kısa süre içerisinde kazandıracağız” diye konuştu.

“Biz her kesimin oyunu alacağız”

Mersin’in 5 yıllık dönemde vizyonel bir belediyecilikle tanıştığını vurgulayan Seçer, “Kadrosu oturmuş, ne yaptığını bilen bir kurumuz. Belediyeye ve kente hâkimiz. Bu değeri, emeği ve kadroları vatandaşlarımızın destekleyeceğini görüyorum. İnancım çok yüksek. Çok büyük farkla Büyükşehir kazanılacak. Büyükşehir’e de çok ciddi bir oy potansiyeli görüyorum. Biz her kesimin oyunu alacağız” dedi.

Seçer’den gençlere çağrı

Özellikle gençleri çok sevdiğini ve güvendiğini belirten Seçer,  Mersin’deki gençlerin de bunu bildiğini hatırlattı. Gençlere çağrıda bulunan Seçer, “Annenizle ve babanıza konuşun. Belediye ile ilgili onlara değerlendirme yapın. Gençlerimiz ve çocuklarımız için başkan olarak uygulamalarımı, size olan sempatimi ve sevgimi paylaşın” ifadelerine yer verdi. Gençleri eğitim, sosyal, sanatsal ve sportif alanlarda desteklediklerinin altını çizen Seçer, “Her şey gençlerimiz için. Onlara huzurlu bir ülke, huzurlu bir memleket yaratma gayret içerisindeyiz. Gençler sizlere güveniyorum. Anneniz, babanız, yakınlarınız bize bugüne kadar oy kullanmamış olabilir ama sizlerin telkiniyle eminim ki kullanacaklar. Biliyorum ki onlar da sizleri çok seviyor. Sizleri kırmayacaklar. Sizlere güveniyorum” dedi.

 

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.

 

Haberin Videosu

Haberin Fotoğrafları