A- A+

Uluslararası Çocuk Festivali’nin 3. Gününde Melis Fis Konseri Damga Vurdu

23 Nisan 2024 10:11

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kent genelinde büyük bir gurur ve mutlulukla kutlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu yıl ilkini gerçekleştirdiği ‘Uluslararası Çocuk Festivali’nin 3. gününde de aynı coşkuyu sürdürecek bir dizi etkinlik gerçekleştirdi.

20 Nisan’da başlayan ve 4 gün sürecek olan festivalin 3. gününde etkinliklerin adresi merkezde Özgecan Aslan Meydanı, Silifke’de Göksu Meydanı, Anamur’da Dragon Park, Tarsus’ta ise Kültür Park oldu. Özellikle miniklerin ve ailelerin yoğun ilgi gösterdiği festival alanları birbirinden renkli görüntülere sahne olurken, çocukların yüzleri mutluluk ve neşeyle doldu. Çocuklarla birlikte 23 Nisan’ın coşkusunu paylaşan yetişkinler de geçmiş yıllarda yaşanan bayram tadını yeniden kentte görmekten ve bu duyguyu tekrar yaşamaktan dolayı oldukça memnun oldular.

Gün boyu süren etkinlikler, merkezde Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda, özellikle çocukların çok sevdiği ve yakından takip ettiği genç ve yetenekli sanatçı Melis Fis konseri ile taçlandı. ‘Kara Kedi’, ‘Gülü Sevdim Dikeni Battı’, ‘Deniz Tuzu’ ‘Ne Gelir Elimizden’, ‘Özür Dilerim Aşkım’ gibi sevilen şarkıları bu kez çocuklar için seslendiren sanatçı, onlarla birlikte hep bir ağızdan şarkı söyleyerek mutluluklarına ortak oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in sevgi ve selamlarını 7’den 7’e herkese ileten Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü, Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, sanatçı Melis Fis’e çiçek takdim etti.

Merkez ve ilçelerde çocuk enerjisi kenti sardı

Merkezde Özgecan Aslan Barış Meydanı, konser öncesi bir dizi etkinliklere sahne oldu. DJ performansı, interaktif oyunlar ve gösterilerle dopdolu bir gün yaşayan çocuklar, Büyükşehir sayesinde keyifli vakit geçirdi. Birçok daire öncülüğünde çocuklara atölye çalışması düzenlendi. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından sevdikleri hayvan figürleri ile yüzlerini boyatan çocuklar mutlu olurken, İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri itfaiyecilerin arama kurtarma sınavlarında kullandığı parkuru çocuklara uygun hale getirdi ve çocukların enerjilerini atmalarını sağladı. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde çiçek dikimi atölyesinde çiçek diken çocuklar, kendi elleriyle çiçek dikmenin ve diktikleri çiçekleri toprakla buluşturmanın tadını çıkardı.

Çocuk halk dansları topluluklarının gösterileri ilçelere renk kattı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün dünya çocuklarına armağan ettiği tek bayram olan ve dünya çocuklarının kaynaşması, dostluk ve kardeşlik bağlarını geliştirmesi için 14 ülkeden 350 çocuğun katıldığı festivalde, Türkiye’den de Ankara, Hatay ve Adıyaman’dan gelen çocuklar, kendi ülke ve şehirlerinin geleneksel danslarını en iyi şekilde tanıttılar.

Kentin dört bir yanında süren festival kapsamında Tarsus Kültür Park’ta; Kazakistan, Litvanya, Kosova, Rusya, Romanya, Ankara, Yenişehir Mersinli Ahmet İlkokulu çocuk halk dansları toplulukları yer alırken, Silifke Göksu Meydanında; Polonya, Moldova, Gürcistan, Bulgaristan, Bosna Hersek, Adıyaman ve merkezden Mezitli Şehit Yiğitcan Çiğa İlkokulu çocuk halk dansları toplulukları sahne aldı. Anamur Dragon Park’ta da; Kuzey Makedonya, Ukrayna, İran, Almanya, Hatay ve merkezden Akdeniz Iğdır Ortaokulu çocuk halk dansları toplulukları sahne gösterileri ve kostümleri ile küçükten büyüğe herkesin beğenisini topladı.  Etkinliklerde hem yurt içinden hem yurt dışından gelen çocuklar birbirleri ile kaynaşma fırsatı bulurken aynı zamanda da Mersin’in tarihi ve kültürünü yakından görme imkânı da elde ettiler.

Özdülger: “Hepimiz ne mutlu ki Ulu Önderimizin açtığı o aydınlık yoldan yürüyoruz”

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Koordinatörü, Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, bütün çocukların 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutlayarak, “İçindeki çocuğu hiçbir zaman kaybetmeyenler ve sevgili çocuklar hepimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı o aydınlık yoldan yürüyoruz ne mutlu bize. Sizlere Başkanımız Vahap Seçer’in sevgi ve selamlarını getirdim Başkanımız hepinizi çok seviyor ve sevgili çocuklarımızın yanaklarından öpüyor” dedi

Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl ilkini gerçekleştirdiği çocuk festivalinin oldukça güzel geçtiğini aktaran Özdülger, “Festivalin son gününde yurt dışından, yurt içinden ve güzel şehrimizden halk dansları topluluğunun gösterisi olacak. Hepinizi bekliyoruz. Başkanımız da o gösterileri izleyecek. Daha nice güzel 23 Nisan’lar yaşayalım” sözlerine yer verdi.

Fis: “Bizler, hep birlikte büyüyoruz ve güçleniyoruz”

Erken yaşta müzik hayatına atılan genç ve yetenekli sanatçı Melis Fis, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı tüm çocuklarla iç içe bir arada kutlamanın kendisi için büyük bir onur olduğunu ifade etti. Fis, “Bizler burada bu coşkuyla bayramı kutluyorsak bunun sebebi ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve onun izinde olan sizlersiniz. Bugünün aynı zamanda çok büyük bir anlamı daha var. O da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı gün olması. Yani demokrasimizi, özgürlüğümüzü ve çocuk haklarımızı da kutladığımız bir gün. Bu yüzden bu bayram sesinizi duyurmanız, fikirlerinizi söylemeniz ve hayallerinizi gerçekleştirmeniz için büyük bir fırsat. İşte bu yüzden burada birbirinize sarılırken, şarkılar söylerken, dans ederken şunu unutmayın ki biz kocaman bir aileyiz. Hep birlikte büyüyoruz, güçleniyoruz. Hep birlikte çok daha güzel bir Türkiye ve çok daha güzel bir dünya inşa ediyoruz. Bizleri bu güzel etkinlikte buluşturduğu için Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer'e çok teşekkürler” ifadelerini kullandı.

Konser öncesi atölye ve oyun alanları ile çocuklar bol bol oyun oynayıp, enerjilerini attılar

Yeğeniyle birlikte etkinliklere katılan ve çok mutlu olduklarını ifade eden Yaren Nisa Nur Yarız,

“Danslarla beraber eğlenceli çocuk etkinliklerine katıldık. Bütün çocuklar eğlendi ve hepimiz güzel zaman geçirdik. Çocuklar gerçekten çok mutlu. Gençler de bir o kadar eğlendi” diye konuştu.

Tarsus Kültür Park’ta yapılan festival etkinliklerine çocuğuyla birlikte katıldığını belirten Güneş Erten ise, “Çok eğlenceli bir festival ve çok beğendik. Büyükşehir Belediyesi çok çalışıyor. Yurtdışından gelen çocuk halk dansları topluluklarını da çok başarılı buldum” sözlerine yer verdi.

Büyükşehir Belediyesi’nin İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekiplerinin kurmuş olduğu oyun parkurunda çocuğunun çok eğlendiği dile getiren Gözde Torun “Parkur çok eğlenceliydi. Ekipler baya özen göstermişler. Büyükşehir Belediyesi’nin daha önce yeni yıl etkinliğine katılmıştık. Bu tarz etkinliklerin yapılmasından dolayı çok memnunuz. Kentimizi daha da güzelleştirdiğine inanıyorum. Atatürk’ün dünyada çocuklara armağan ettiği ve tek olan bu bayramda kentimizde böyle etkinliklerin yapılması çok güzel” dedi.

“Benim için 23 Nisan çocukların mutlu olmasını ifade ediyor”

Özgecan Aslan Barış Meydanı’nda yapılan etkinliğe çocuğuyla birlikte katılan Gökhan Kara, “Çocuklar için eğlence kaynağı oldu. Onların bayramı, çok sevindiler. Onlarla birlikte biz de çok mutlu olduk. Güzel ve eğlenceli geçti” dedi. Bayramla birlikte kendilerinin de geçmişe gittiğini aktaran Kara, “Böyle etkinliklerin yapılmasını destekliyoruz. Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı çalışmaları beğeniyoruz. Konserler, gençlik festivalleri etkin bir şekilde sürdürülüyor. Bunların yapılması bizleri de mutlu ediyor ve memnuniyetle karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

Çocuklardan Robin Deniz Güneş, etkinlikte zamanının çok güzel geçtiğini söyleyerek, “Benim için 23 Nisan çocukların mutlu olmasını ifade ediyor. Ben çok beğendim ve mutlu oldum. Parkurda oyun oynadım, yüz boyama yaptım, fotoğraf çektirdim ve çok beğendim. Vahap Amca seni çok seviyorum” dedi.

Çiçek dikimi atölyesine katılan çocuklardan Ece Deniz de “Ablalar bugün yüzümü boyadı. Parkurda bol bol oyun oynadım ve çiçek diktim” dedi.

Çocuklardan Fahriye Nur Sezgin, “Bu bayram çok güzel geçti çünkü Melis Fis geldi. Çok mutluyum. Atamızı çok seviyorum” derken çocuklardan Duru Nisa Yaşar da konserde çok eğlendiğini belirterek, “Ben Melis Fis’i eski videolarından beri takip ediyorum. Kendimi onun en büyük hayranı olarak görüyorum. Buraya gelmeden 1,5 saat önce hazırlanmaya başladım ve onu çok seviyorum. Vahap Amcama çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Bu festival Bulgaristan’da yok”

Silifke Göksu Meydanı’nda gösteri yapan çocuklardan Eldar Maslo, “Ben Bulgaristan’dan geldim. Burada dans ettik. Çok eğlenceli ve bütün çocukların yaşamak isteyeceği bir duygu olabilir. Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer bizi burada ağırladığı için teşekkür ederim” derken çocuklardan Sarah Horman da, “En istediğim şey bütün çocukların sağlıkla yaşaması. Festival benim çok hoşuma gitti. Burada çok fazla çocuk var ve gelecek yıl tekrar gelmek isterim” dedi.

Bulgaristan’dan gösteri yapmak için gelen Hrisimira Milkova ise, “Festivale davetliydik ve geldik. Davetiniz için teşekkür ederim. Bizi çok güzel ağırladılar. Her şey yolunda ve bu kadar iyi karşılanacağımızı beklemezdim. Bu festival Bulgaristan’da yok ve ilk festivalimiz. Çok güzel geçirdik. Tekrar sahneye çıkacağımız için çok mutlu olduk” diye konuştu.

Büyükten küçüğe herkes, sevilen sanatçının şarkılarıyla keyifli anlar yaşadı

Konserin çok güzel olduğunu aktaran Ayşe Kurtulmuş, kızının en sevdiği sanatçının Melis Fis olduğunu vurgulayarak “Çocuklar çok eğlendi. Büyükşehir’in yaptığı etkinlikleri beğeniyoruz ve takip ediyoruz. 7’den 70’e herkes, genci de yaşlısı da burada. Kızım 11 yaşında hem kızıma hem bana hitap ediyor. Güzel bir şarkıcı seçimi. Çocuk festivali tam anlamıyla çocuklar için gerçekten çok güzel geçiyor. Büyükler için de çok eğlenceli geçiyor” dedi.

Vatandaşlardan Lalihan Irga, konserin çok kapsamlı ve güzel bir organizasyon olduğunu belirterek, “Çocuklarımız çok eğlendi. Büyükler, küçükler hep bir arada. Bugünün coşkulu bir şekilde kutlanmasını çocuklarım açısından çok güzel buldum” dedi.

Çocuklardan Zeynep Keski, “Melis Fis’i çok seviyorum. Birçok şarkısını biliyorum. Konserde çok eğlendim. Bu bayram bizim bayramımız ve çok coşkulu geçiyor. Bugün benim doğum günümdü, çifte kutlama oldu” diyerek doğum gününün çocuk bayramına denk gelmesinden dolayı oldukça mutlu olduğunu belirtti.

Çınar Deniz Biçer ise, “Melis Fis çok sevdiğim bir sanatçı. Çok güzel bir konserdi ve çok kalabalıktı. Atamızın çocuklara adadığı bir bayram olduğu için mutluyum. Büyükşehir Belediyesi’nin gayet güzel etkinlikleri var ve biz çocukları çok düşünüyor” dedi.

 

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.