A- A+

Mersinliler ‘Hello Mersin’ İle Dünyaya Açılıyor

10 Mayıs 2024 09:15

Mersin’de yaşayan yurttaşları ‘Hello Mersin’ ile dünyaya açan Mersin Büyükşehir Belediyesi, dil alanında kendini geliştirmek isteyenlerin adresi olmaya devam ediyor. Sosyal belediyecilik anlamında her talebe yanıt veren Büyükşehir, eğitim alanında yaptığı yüzlerce yeniliğe dil öğrenimini de ekledi.

Drama, dil oyunları, sunumlar ve grup çalışması gibi birçok etkinlik sayesinde hem eğlenip hem öğrenmeyi amaçlayan kulüpte, vatandaşlar daha akıcı ve özgüvenli bir iletişimin kapılarını aralıyor. Dil öğrenmenin yanı sıra, dil kulüplerine de ev sahipliği yapan ‘Hello Mersin’, dil alanında kendini geliştirmek isteyen Mersinlileri buluşturuyor. Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesindeki kulübe katılmak isteyen vatandaşlar, mercek.mersin.bel.tr adresinden ya da Alo 185 hattından başvurularını yapabiliyor.

Çelik: “Dil öğrenmek isteyenlerin karşısında bir bariyer var ve bunların yıkılmasını istiyoruz”

Açıldığı günden bu yana çok keyifli bir kurs süreci geçirdiklerini belirten Hello Mersin’de İngilizce Öğretmeni Başak Çelik, eğitimlerin 10 aydır sürdüğünü kaydetti. Toplamda 12 grubun eğitim aldığını kaydeden Çelik, 316 katılımcı olduğunu belirtti. Konuşma becerilerinin geliştirilmesi için dil oyunları, aktiviteler, drama, tiyatro gibi pek çok metodu kullandıklarını söyleyen Çelik, “Sıkıcı bir ders ortamından çok uzaktayız. O yüzden burada, katılımcıların daha hevesli bir şekilde dil öğrenmelerini geliştiriyoruz” sözlerine yer verdi.

Hello Mersin kurslarının tamamen ücretsiz olduğunu belirten Çelik, “Burada öğrencilerimizi daha özgüvenli kılarak, yabancı dili doğru ve akıcı konuşmalarını amaçlıyoruz. Dil öğrenmek isteyenlerin karşısında bir bariyer var ve biz bunların yıkılmasını istiyoruz. O yüzden bu imkanı sunuyoruz. Eğlenerek, gülerek, sohbet ederek, her hafta farklı konularda konuşarak, dünya gündeminden bahsederek dil ve konuşma becerilerini geliştiriyoruz” diye konuştu.

Kundak: “İnsanlara bir şeyler katmak büyük bir mutluluk”

Kursa gelmek isteyen kişilere mülakat yaptıklarını söyleyen İngilizce ve Almanca Öğretmeni Figen Kundak, “Gelen öğrencilerimiz ya da yetişkinlerimiz, ‘Anlayabiliyorum, ama konuşamıyorum’ diyor. Biz onları özgüvenle yetiştirmeye çalışıyoruz. Sohbet ediyor, soru cevap yapıyor, oyun etkinlikleri hazırlıyor ve daha birçok aktivite yapıyoruz. Kendilerini ders ortamında değil de, daha çok sohbet ortamında hissediyorlar. Onlara bir şeyler katmak ayrıca bir mutluluk. Öğrencilerimizden istikrar istiyoruz, ki en önemli nokta bu” ifadelerine yer verdi.

Döldöş: “Özgüvenim yoktu, ama burada açılmaya başladım”

Kursun çok eğlenceli geçtiğini söyleyen lise öğrencisi Senanur Döldöş, İngilizce oyunlar oynayarak kendilerini hızla geliştirdiklerini belirtti. Okuldan çok daha farklı bir ortam olduğunu belirten Döldöş, “Burası İngilizce için çok iyi, bana çok şey şey kattı. Konuşurken çok özgüvenim yoktu, ama burada açılmaya başladım. Çünkü insanlarla konuşmam gerekiyor. Konuşma kulübü olduğu için de kendimi ifade etmem gelişti. Buraya geldikçe hem sosyalleşmiş oldum, hem de kendi kariyerime çok şey kattım” dedi.

Akel: “Yurtdışı tatilimde, kursta öğrendiklerim sayesinde hiç zorluk çekmedim”

Kursun kendini dil konusunda geliştirmenin ötesinde keyifli bir ortam olduğunu kaydeden Yusuf Erdal Akel, okuldan öğrendiği İngilizce ile kursa başladığını ve kendisini konuşma konusunda geliştirdiğini söyledi. Yurtdışına tatile gittiğini ve kursta öğrendikleri sayesinde hiç zorluk çekmediğini kaydeden Akel, kursu sosyal medyada görerek geldiğini belirterek, “Dünyaya açılmak isteyenlere, buraya gelmelerini tavsiye ediyorum. Güzel bir ortam var ve güzel dostluklar da geliştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Akdoğan: “Kurs sayesinde sosyalleşiyor ve kelime hazinemizi geliştiriyoruz”

Günlerinin çoğunu bu kursta geçirdiğini belirten lise öğrencisi Aral Akdoğan, “İnsanlarla konuşurken, İngilizce açısından çok iyi değildim. Buraya geldikçe ve her hafta arkadaşlarımla konuşa konuşa telaffuzumu daha rahat kullanabildim.  Yeni kelimeler öğreniyor, sosyal etkinlikler yapıyor, oyunlar oynuyoruz. Bu sayede kelime hazinemiz de gelişiyor” diye konuştu.   

Neşelioğlu: “Yetişkinlerin de bu kursa gelmelerini tavsiye ediyorum”

Kursun kendisi için çok iyi gittiğini söyleyen Ceyhun Neşelioğlu ise, “Yetişkin grubunda olduğumuz için hafif bir çekingenlik oldu; ama buradaki hocalarımızın sıcak konuşması, güzel karşılamaları buraya daha çok gelmemi sağladı. Özellikle 30’lu 40’lı yaşlarda olup da gelmek isteyen tüm arkadaşlarımızı davet ediyorum” dedi.

 

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.

 

Haberin Videosu

Haberin Fotoğrafları