A- A+

Mersin’in İçmesuyu Kalitesi 7/24 Takip Edilecek

25 Ekim 2023 09:07

Mersin Büyükşehir Belediyesi Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü, Berdan İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde revize çalışmalarına aralıksız devam ediyor.

Berdan İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde revize çalışmaları, yüzde 80 tamamlandı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in öncülüğünde vatandaşlara kesintisiz ve sağlıklı içmesuyu teminine durmaksızın devam eden MESKİ, içmesuyu kalitesinin artırılması ve artan içmesuyu ihtiyacına yönelik üretim sürekliliğinin devamı için çalışmalarını yoğunlaştırıyor. Bu kapsamda MESKİ, Berdan İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde ekonomik ömrünü tamamlamış, verimsiz çalışan ve eski nesil teknolojiye sahip ekipmanları yeniliyor.

Berdan İçmesuyu Arıtma Tesisi revize çalışmalarında yüzde 80’in üzerinde ilerleme sağlayan MESKİ, tesis proseslerinde izleme ve kontrol etme imkânı tanımayan elektronik altyapının da tamamını değiştiriyor.  Bu sayede tesis, son teknolojik sistemler ile donatılıyor. Otomasyon sisteminin hayata geçmesiyle birlikte Berdan İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde, elektrik ve kimyasal tüketim azalacak. 40 yıla yakın süredir kesintisiz faaliyet gösteren Berdan İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin yenilenmiş donanımları sayesinde, Mersin’in içmesuyu kalitesi artık son teknoloji ölçüm analizörleri ile 24 saat boyunca anlık olarak izlenecek.

Yücel: “Mersin’in içmesuyu kalitesi 24 saat boyunca, anlık olarak izlenebilecek”

Berdan İçmesuyu Arıtma Tesisi’nin revize edilmesi çalışmaları kapsamında; ekonomik ömrünü tamamlamış, verimsiz çalışmakta olan ve eski nesil teknolojiye sahip ekipmanların değişiminin gerçekleştirildiğini kaydeden Berdan İçmesuyu Arıtma Tesisi Sorumlusu Yusuf Cem Yücel, “İşletme prosesinde izleme ve kontrol imkanı sağlamayan elektrik ve elektronik altyapı sisteminin değişiminde son aşamaya gelindi. Revizyon çalışmaları yüzde 80’in üzerinde tamamlandı. Otomasyon sisteminin de faaliyete geçmesiyle birlikte, Berdan İçmesuyu Arıtma Tesisi’nde elektrik ve kimyasal tüketim azalacak. Ayrıca Mersin’in içmesuyu kalitesi, tesiste 24 saat boyunca anlık olarak izlenebilir hale gelecek” ifadelerini kullandı.

 

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.

 

Haberin Videosu

Haberin Fotoğrafları