A- A+

Mersin’de Gençlerin Oylarıyla En Başarılı Siyasetçi Ödülü Başkan Vahap Seçer’in Oldu

21 Mart 2023 17:52

Mersinli gençlerin oylarıyla siyasi aktörlerin seçildiği Mersin Gençlik Zirvesi’nin ödül töreni gerçekleştirildi. Üniversiteli gençlerle yapılan anket sonucunda öğrencilerin oylarıyla belirlenen isimler, ödülleriyle buluştu. 3 bin üniversiteli gencin oylarıyla belirlenen en başarılı siyasetçi ödülü, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in oldu.

3 bin genç ankete katıldı

Mersin Üniversitesi öğrencilerinin oylarıyla belirlediği bürokratlar, belediye başkanları ve iş insanları, ödüllerini almak için Mersin Siyaset Zirvesi’nde bir araya geldi. 3 bin öğrencinin katılım sağladığı anket ile gençlerin beğendiği isimleri belirleme, siyasete bakış açılarını değerlendirme, ilk kez oy kullanacak gençlere farkındalık sağlama, gençlerin siyasette yer almasını, siyasetten korkmamasını, siyasete yön vermesini sağlamak amaçlandı. 9 soruluk ankette Mersin’deki en beğenilen siyasetçi, eğitimci, iş insanı ve Türkiye’de beğenilen siyasetçi gibi sorular yer aldı.

Yenişehir Akademi Binası’nda düzenlenen törene; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i temsilen Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Haşim Tuluk katıldı. Törende Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Atatürkçü Düşünce Derneği Mersin Şube Başkanı Serdar Erkan, Mersin Üniversitesi İktisat Fakültesi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Erkan Aktaş ile üniversiteli gençler yer aldı.

Programda Prof. Dr. Erkan Aktaş, ‘ilk kez oy kullanacak gençlere tavsiyeler, siyaset nedir?’ gibi konularda bir sunum gerçekleştirdi. MTSO Başkanı Ayhan Kızıltan’ın konuşmasının ardından ödül töreni gerçekleştirildi. Mersin’de en beğenilen siyasetçi kategorisinde gençlerin oyu, Başkan Vahap Seçer’e oldu.

Tuluk: “Vahap Başkanımız her zaman gençlerin yanındadır, ulaşılabilirdir”

Başkan Seçer’i temsilen ödülü takdim alan Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Haşim Tuluk gençlere seslenerek, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden istek ve beklentilerini sordu. Tuluk, Büyükşehir’in gençlere yönelik hizmetlerinden bahsederek, “Mersin Büyükşehir Belediyemizin, bazılarının içerisinde LGS’ye de hazırlığın olduğu toplam 18 Eğitimi ve Öğretimi Destekleme Kurs Merkezi var. Şu anda mevcut 9 kütüphanemiz var ve bunlardan biri 7/24 açık. 8’inde ücretsiz kahve ve yemek servisleri var. Mersin’deki iki devlet üniversitemizde de Çamaşır Kafemiz var. Orada ücretsiz hizmetler veriliyor. Bunun yanı sıra MERCİ ve MERCEK merkezlerimiz var. Başkanımız her zaman gençlerin yanındadır, her zaman ulaşabilirsiniz. Çünkü, kendisi sürekli sahadadır. Sizler zaten siyasetin içindesiniz, çünkü hayatta var olmak siyasi iştir zaten. Özellikle Türkiye gibi bir ülkede yaşam koşulları, fırsat eşitsizlikleri olsun sizleri mecburen siyasete sokuyor. Ne zaman kendinize güveniyorsanız, hazır hissediyorsanız her zaman siyasetin içinde yer alın, bundan gurur duyarız” dedi.

 

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.

 

Haberin Videosu

Haberin Fotoğrafları