A- A+

Mersin Büyükşehir ve Üniversitelerden Büyük İş Birliği

21 Şubat 2022 12:33

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi, gerçekleştirdiği projelerle üniversite-sanayi-kent iş birliğine katkı sunmayı sürdürüyor. Kariyer Merkezi öncülüğünde 2022 döneminde üniversite ve lise öğrencilerine yönelik gerçekleştirilecek projeler için kariyer anlamında önemli isimlerle toplantı düzenlendi. Toplantıda yapılması planlanan projeler konusunda yol haritası konuşuldu.
Toplantıya; Mersin Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Mualla Yüceol, Tarsus Üniversitesi Kariyer ve Mezun Ofisi Koordinatörü Dr. Nazmiye Pekkan, Çağ Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Yetkilisi Öğretim Görevlisi Eda Kayhan, Toros Üniversitesi Kariyer Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Dr. Feyruz Usluoğlu, İl Milli Eğitim KARGEM Yetkilisi Betül Turhan ve Girişimci İnsan Kaynakları Derneği yetkilileri katılım sağladı.
Kariyer Günleri Nisan sonunda yapılacak
Kariyer Merkezi koordinasyonunda yeniden yapılacak olan Kariyer Günleri’nin Nisan ayı sonunda yapılması kararlaştırıldı. Kariyer Günleri; üniversiteler ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde akademik takvime uygun bir şekilde dijital platformda yapılacak.
Kariyer Merkezi, öğrencilere kişilik envanteri hizmeti verecek
Büyükşehir Kariyer Merkezi’nin 2022 döneminde öğrencilere yönelik sunacağı ücretsiz hizmetlerden biri de Kişilik Envanteri olacak. Program kapsamında uygulanacak kişilik ve yetkinlik envanterleri ile öğrencilerin kişilik özelliklerine uygun meslekleri seçmeleri konusunda desteklenmesi hedefleniyor.
Mesleki Eğitim Kursları’na öğrenciler de katılabilecek
Yetenek Dönüşüm Projesi kapsamında; iş gücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik açılmaya başlanan Mesleki Eğitim Kursları’na ders takvimi uygun üniversite öğrencilerinin katılabilmesi amacıyla üniversitelerin kariyer merkezleri koordine sağlayacak.
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi Müdürü Serkan Özada, üniversite-sanayi-kent iş birliğine katkı sunmak amacıyla şehrin dinamiklerini harekete geçirerek 37 kurum ve kuruluş arasında iş birliği sağladıklarını belirtti. “Dijital Liderler Mersin’de, Kariyer Günleri, Kariyer Mersin Projesi, Yetenek Dönüşüm Projesi” gibi birçok projenin işgücü piyasasının ihtiyaçlarına yönelik sürdürülebilir projeler olduğunun altını çizen Özada, özellikle üniversite ve lise öğrencilerinin istihdam edilebilirliklerine katkı sunmak istediklerini söyledi.

 

Haberin Fotoğrafları