A- A+

Mersin Büyükşehir, Üniversiteli Dostu Belediyeler Listesinde İlk 5’te

03 Ağustos 2023 09:16

Kamu Teknoloji Platformu tarafından, Türkiye’deki büyükşehir belediyelerinin öğrencilere sunduğu imkanların değerlendirildiği ‘Üniversiteli Dostu Büyükşehir Belediyeleri Raporu’ açıklandı. Platform tarafından Türkiye’deki 30 büyükşehir belediyesinin faaliyet raporları, stratejik belgeleri ile internet siteleri 6 ay boyunca incelendi ve büyükşehir belediyelerinin üniversite öğrencilerine sunduğu imkânların çeşitliliği dikkate alınarak, bunlar belli bir sisteme göre puanlandı. Araştırma sonucunda Mersin Büyükşehir Belediyesi, 30 büyükşehir belediyesi arasında 5. sırada yer aldı. Böylelikle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in eğitim-öğretim alanında ortaya koyduğu vizyon ve bu kapsamda hayata geçirdiği başarılı projeler, bu rapor ile tescillenmiş oldu. ‘Üniversiteli Dostu Büyükşehir Belediyeleri Raporu’nda 5. olma başarısı gösteren Mersin Büyükşehir Belediyesi; özellikle sosyal tesisleri, burs imkanları, ücretsiz internet, ücretsiz çamaşırhane ile kültür ve sanat etkinlikleri, 1 liraya ulaşım ve 6 liraya 3 çeşit yemek gibi projeleriyle dikkat çekti.

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Kamu Teknoloji Platformu Başkanı Çağrı Işıklıoğlu, Mersin Büyükşehir’in son yıllarda üniversite öğrencilerine sağladığı imkanlarda gözle görülür bir artış olduğunu belirtti. Araştırmalarda, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin öğrencilere yönelik gerçekleştirdiği etkinlikler, barınma, yeme içme, sosyal tesis gibi olanakların öne çıktığını söyleyen Işıklıoğlu, bunların da üniversite öğrencilerinde pozitif bir isteklendirme yarattığını aktardı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin gerek sahil şeridinde sağladığı sosyal tesisler, gerek üniversite öğrencilerine sağladığı olanaklar, bisiklet yolları, burs imkanları, barınma imkanları, çok uygun fiyata sağladığı yeme içme, 1 liraya ulaşım, 6 liraya 3 çeşit yemek gibi projelerin, gençler üzerinde pozitif bir etki yarattığını sözlerine ekleyen Işıklıoğlu, bilhassa Teksin uygulamasının üniversite öğrencilerinin hayatlarını kolaylaştırdığını ve bu açıdan da Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin, özellikle Akdeniz Bölgesi’ndeki diğer büyükşehir belediyeleri arasından pozitif yönde ayrıştığına dikkat çekti.  

 

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.

 

Haberin Videosu

Haberin Fotoğrafları