A- A+

Hüznün Şairi Ümit Yaşar Oğuzcan Şiirleriyle Anıldı

13 Kasım 2022 11:28

Mersin Büyükşehir Belediyesi, hüznün şairi Ümit Yaşar Oğuzcan’ın 38. ölüm yıl dönümünde ‘Anma Etkinliği’ düzenledi. Etkinlikte, Büyükşehir’in Şiir Kulübü üyeleri, şair, yazar ve yorumcular, Ümit Yaşar Oğuzcan’ın en sevilen şiirlerini seslendirdi.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi’nin Sosyal Faaliyet Kulüpleri Projesi kapsamında çalışma yürüten Şiir Kulübü öncülüğünde düzenlenen, hüznün şairinin unutulmaz şiirleriyle anıldığı programda, Ümit Yaşar Oğuzcan’ın şiirlerinden bestelenen eserleri de Büyükşehir Belediyesi sanatçıları seslendirdi. 

Hüznün şairinin şiirleri katılımcıları da hüzünlendirdi

Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen etkinliğe; Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Serdal Gökayaz, Büyükşehir Belediyesi personeli ve vatandaşlar, birçok şair, yazar ve yorumcu ile merhum şairin akrabalarından Mehmet Oğuzcan ve Hizmet Oğuzcan katıldı. Etkinlikte, Büyükşehir Belediyesi Şiir Kulübü Başkanı Sonay Arıdıcı ile Şiir Kulübü Sorumlusu İbrahim Can sunum yaptı.

Ümit Yaşar Oğuzcan’ın şiirlerini; şair ve yazarlardan Ali Yedigöz, Erdal Dalgıç, Mehmet Ensari Özaras,  eğitimci ve yazar Nehide Tuna, yazar ve yorumcu Melike Sibel, ses sanatçısı ve yorumcu Sultan Koç, ses sanatçısı ve yorumcu Özlem Toçsoysal, eğitimci ve yorumcu Füsun Topkara seslendirdi. Şiir Kulübü Üyesi Dilek Yörük, Yahya Vurucu, Gülsüm İzol, Cansev Aslan da yorumcu olarak katıldı.Eğitimci ve yorumcu Sait Mercan ise, merhum şairi sahnede canlandırdı.

 

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.

 

Haberin Videosu