A- A+

‘Güneş Enerjisi Sistemleri Sempozyumu ve Sergisi’ Büyükşehir’in Katkılarıyla Yapıldı

12 Kasım 2023 14:20

TMMOB Makina Mühendisleri Odası Mersin Şubesi öncülüğünde, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin de destekleri ile ‘Güneş Enerjisi Sistemleri Sempozyumu ve Sergisi’ gerçekleştirildi. Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan programa Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i temsilen İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Dairesi Başkanı Dr. Kemal Zorlu katıldı. Mersinden Kadın Kooperatifi Başkanı Meral Seçer de sempozyuma katılanlar arasındaydı.

Dr. Zorlu, MERCAN 100. Yıl İklim ve Bilim Merkezi’nin önemine değindi

Sempozyumda kısa bir konuşma gerçekleştiren Dr. Zorlu; iklim değişikliği, temiz ve yenilenebilir enerji kaynaklarının önemi, enerji kaynağı olarak fosil yakıtların kullanımının azaltılması gerektiğiyle ilgili önemli bilgiler aktardı. İklim değişikliği uyum ve azaltım çalışmalarında toplumsal yaşam tarzının değiştirilmesi gerektiğini anlatan ve bunun yapılmasının çocuklarla mümkün olduğundan bahseden Dr. Zorlu, bu doğrultuda Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından kısa süre önce açılan Mercan 100. Yıl İklim ve Çevre Bilim Merkezi’nin önemli olduğuna değinerek, herkesi Bilim Merkezi’ni ziyaret etmeye çağırdı.

Meral Seçer, Güneş Enerjisi İle Üretim Örneği anlattı

Programa katılan Mersinden Kadın Kooperatifi Meral Seçer de güneş enerjisi ile üretim örnekleri başlığı altında Mersinden Kadın Kooperatifi’nin ‘Mersinden Güneş Enerjisi İle Kurutma Tesisi’ni ve burada yapılan kurutma işlemlerini anlattı.

 

Haberin Fotoğrafları