A- A+

Büyükşehir’in Zabıta Ekipleri ‘Göz Yaşartıcı Gaz Sprey Kullanımı Üzerine Eğitim Aldı

19 Ekim 2023 00:03

Mersin Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, personelin hem hizmet kalitesini artırmak hem de görev ve sorumluluk bilincini yükseltmek adına hizmet içi eğitimlerine devam ediyor. Bu kapsamda Mersin İl Emniyet Müdürlüğü’nün de iş birliği ile Zabıta Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan 208 personele “Göz Yaşartıcı Gaz Sprey Kullanıcı (Biber Gazı Kullanıcı)” eğitimi verildi.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda İl Emniyet Müdürlüğü eğitici personelleri tarafından verilen eğitim kapsamında; zabıta ekiplerinin hem görevini daha etkin yapabilmesi hem kamu sağlığını hem de kendi can sağlığını koruyabilmesi amacıyla biber gazını nasıl kullanmaları gerektiği öğretildi. Zabıta personeli; görevini yerine getirirken yaşanabilecek saldırı veya direniş durumunda sorumlulukları emniyetli bir biçimde nasıl yerine getirmesi gerektiği yönünde bilgiler aldı.

Bayrakdar: “Arkadaşlarımızın donanımını ve görev yapma niteliğini artıracak bir eğitim”

Eğitim ile ilgili konuşan İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Sinan Bayrakdar, “Zabıta arkadaşlarımızın donanımını ve görev yapma niteliğini artıracak bir eğitim olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Külbay: “Teşkilatımızın tamamı eğitime katıldı”

Zabıta Dairesi Başkanlığı’nda Zabıta Amiri olarak görev yapan Nazım Külbay ise, “Biber gazını gerektiği yerde gerektiği şekilde kullanmamız icap ettiğinde kullanmak gerektiğini düşünüyoruz. Bunun eğitimini aldık. Teşkilatımızın tamamı da bu eğitime katıldı. Eğitim veren arkadaşlara teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi. 

Seçkin: “Eğitimin çok faydalı olduğunu düşünüyorum”

Zabıta Dairesi Başkanlığı’nda görev yapan Hasan Seçkin de, eğitimin zabıta personeli için çok önemli olduğuna dikkat çekerek, “Gözyaşı spreyini hangi durumda, ne zaman ve nerede kullanacağımızı, spreyin hangi mesafeden kullanacağı, kullanıldıktan sonraki ilkyardımın neler olacağını, yasal ve hukuki mevzuatların neler olduğunu, hangi durum ve şartlarda kullanılması gerektiği konularında bilgiler verildi. Bizim için bu eğitimin çok faydalı olduğunu düşünüyorum” dedi.

Eğitim sonunda, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Sinan Bayrakdar ve Zabıta İşleri Dairesi Başkanı Leyla Karataş Şahin tarafından İl Emniyet Müdürlüğü eğitici personeline hediye takdim edildi.

 

 

Haberin Fotoğrafları