A- A+

Büyükşehir’in Ezgileri İlçelere Yayılıyor

29 Haziran 2023 09:35

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Yaz Dostum Konserleri’ sayesinde vatandaşlar, müziğin ve eğlencenin tadını doyasıya çıkarıyor.

Kültür sanat etkinliklerini kent merkezinden ilçelere taşıyan Büyükşehir Belediyesi, bu kapsamda Tarsus’tan Silifke’ye, Anamur’dan Bozyazı’ya, Mut’tan Aydıncık’a kadar pek çok ilçede, ‘Yaz Dostum Konserleri’ düzenledi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası ile Türk Müziği Orkestrasının sahne aldığı konserlerde, çalınan birbirinden güzel parçalara eşlik eden vatandaşlar, zaman zaman Türk müziği konserleriyle de halaylar çekti.  Her yaş grubundan vatandaşın doyasıya eğlendiği konserlerde orkestranın muhteşem performansı, katılımcılardan tam not aldı.

Konserlerin ilk durağı Mut ilçesi olurken, sırasıyla, Silifke, Bozyazı, Anamur, Aydıncık, Tarsus, Gülnar ilçelerinin yanı sıra; şehir merkezinde de Toros Üniversitesi’nin mezuniyet töreniyle devam etti.

“Mersinli vatandaşlarımıza repertuarımızla eşlik ediyoruz”

Toros Üniversitesi’nin davetini karşılıksız bırakmayıp öğrencilere güzel zaman geçirmelerini sağlayan Mersin Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası sorumlusu Gökhan Kurt, “Toros Üniversitesi’nin mezuniyet töreni vardı ve bizde bu organizasyonda yer alarak, onlara repertuarımızla eşlik ettik” diye konuştu. Büyükşehir Belediyesi Pop Orkestrası ve Kent Orkestrasıyla birlikte, şehrin her yerinde düzenledikleri müzik dinletileri ve konserlerini Mersin halkıyla buluşturduklarını ifade eden Kurt, “Böyle etkinliklerimizi sürekli yaparak hem Mersin halkının hem de gençlerimizin yanında olmaktan mutluluk duyuyoruz. Çünkü onlara hizmet etmek için buradayız. Repertuarımıza son çıkan parçaları ekledik ve gençlerimizin çok keyifli zaman geçirdiğine inanıyoruz” dedi.

Tarsus Yarenlik Alanı’nda yeni düzenlenen konserlere de vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, çalınan birbirinden güzel eserlere de eşlik ettiler. Her yaş grubundan yurttaşın katılım gösterdiği konserlerde dans eden vatandaşlar, özellikle Türk Müziği konserinde halaylar çekerek doyasıya eğlenme şansı buldular.

Özge Özer: “Bu etkinliklere o kadar çok ihtiyacımız vardı ki”

İki gün üst üste konserlere gelerek müzik ziyafetini kaçırmayan Özge Özer, “Bu etkinliklere o kadar çok ihtiyacımız vardı ki, dünde burada harika bir konser oldu. Arkadaşlarla birlikte geldik, çok mutlu olduk, çok beğendik. Bugün içinde inanılmaz güzel bir atmosfer var. Her zaman bu etkinliklerin olması yönündeyiz. Vahap Seçer’e çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Arslan: “Tarsus için şeyler yapmaları çok güzel oluyor”

Ailesiyle birlikte konsere gelen Mehmet Arslan ise “Mutluyuz, yani Tarsus içinde bu güzel şeyler yapmaları çok güzel oluyor ayrıca. Sadece Mersin için değil, Tarsus’u da düşündükleri için Vahap Seçer’e ve ilgili olan hem sanatçılara hem de çalışanlara çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Çağlar: “Biraz teselli oldum”

3.5 yıl önce acı olayla oğlunu kaybettiğini ve bu süre zarfında ilk kez bir etkinliğe katılarak moral bulduğunu kaydeden Nergis Çağlar’da, “3.5 senedir gece-gündüz ağlıyorum. İlk defa bugün, bu seneden sonra biraz teselli oldum. Çok güzel, çok coşkulu. Hepsine teşekkür ederim, Belediye Başkanına da teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Salman: “Tarsus’umuzda böyle şeylerimiz eksikti”

Coşkuya ortak olan bir başka isim olan Hülya Salman, Başkan Seçer’e teşekkürlerini ileterek, “Tarsus’umuzda böyle şeylerimiz eksikti. Kendi adıma söyleyeyim, çok mutlu oldum. Devamını diliyorum. Gelen sanatçılarımız da, hepsi birbirinden güzel, birbirinden güzel sesler vardı, çok eğlendik” dedi.

Coşkuner: “Tesadüfen geçiyordum, oturalım dedik, bir daha da kalkamadık”

Yarenlik Alanı’ndan tesadüfen geçtiğini kaydeden Özgür Coşkuner ise “Vallahi çok beğendim, harikaydı. Tesadüfen geçiyordum, oturalım dedim; bir daha da kalkamadık. Çok güzeldi tebrik ediyorum hepsini de teker teker. Başkanımıza da çok teşekkür ediyoruz” dedi.

 

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.

 

Haberin Videosu

Haberin Fotoğrafları