A- A+

Büyükşehir Personeline ‘Yangına Müdahale’ Eğitimi

16 Aralık 2023 09:34

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin olası yangınlar konusunda personeline yönelik eğitim çalışmaları devam ediyor.

Tarsus’ta, Mersin Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Koordinasyon Şube Müdürlüğü bahçesinde; toplu taşıma, otogar ve farklı birimlerde görevli personele yönelik eğitim çalışması gerçekleştirildi.

Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Tarsus Grup Amirliği’nde görevli eğitim amiri İsmail Ceyran tarafından gerçekleştirilen eğitim çalışmalarında, olası müdahalelerde yangın tüplerinin cinsi ve kullanım şekilleri hakkında da detaylı bilgi verildi.

Elektrik kontağından kaynaklanabilecek alevlenme, ev veya iş yerinde çıkabilecek olası yangınlara müdahale, soba kaynaklı veya farklı yangınlarda hangi cins yangın tüplerinin, ne şekilde kullanılacağı ile ilgili yapılan eğitimlerde, uygulamalı söndürme faaliyetleri de yerine getirildi.

Ceyran: “Alınan tedbirler, yangın çıkma durumunu ortadan kaldırır”

Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Tarsus Grup Amirliği’nde görevli eğitim amiri İsmail Ceyran, tedbir almanın çok önemli olduğunu ifade ederek, “Tedbir çok önemli. Tedbirleri alırsak, zaten yangınların çıkma durumunu da ortadan kaldırmış oluyoruz. Genelde farkında olmasak bile, aslında evlerimizde tedbir alıyoruz. Örneğin doğal gazlı evlerde gaz algılama detektörleri bizler için bir tedbir. Elektrikte kaçak akım roleleri, sigorta diye adlandırdığımız aletler birer tedbirdir” dedi.

 

 Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız. 

 

Haberin Videosu

Haberin Fotoğrafları