A- A+

Başkan Seçer Lions, Soroptimist, Rotary Ve Rotaract Kulübü Temsilcileriyle Buluştu

29 Nisan 2022 12:44

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, kente hizmet noktasında katılımcı demokrasi anlayışını önceleyerek, sivil toplum örgütleri ile buluşmaya devam ediyor. Başkan Seçer, sivil toplumla buluşmaların 4’üncü toplantısında Mersin’de aktif görev yürüten ve sosyal sorumluluk projeleri ile vatandaşlara hizmet sunan Lions, Rotary, Soroptomist ve Rotaract kulüplerinin temsilcileriyle bir araya geldi. Hiçbir maddi kaygı olmadan vatandaşlara gönüllülükle sunulan hizmetlerin çok önemli olduğunu söyleyen Başkan Seçer, “Biz kamunun kaynaklarını kullanarak kamu adına görev yapıyoruz. Siz kendi ya da sizin gayretinizle yarattığınız kaynakları kullanarak kamu adına görev yapıyorsunuz. Gelin iş birliği yapalım” dedi.

“Mersin ile ilgili alacağımız kararlarda sizlerden aldığımız bilgiler bizim için önemli”

Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapılan toplantıda Başkan Seçer, her bir derneğin temsilcilerini ayrı ayrı dinleyerek yöneltilen soruları yanıtladı. Başkan Seçer, yönetime geldiği günden bu yana sivil toplumla bir araya gelmeye verdiği önemi vurgulayarak, demokrasilerde sivil toplumun önemine atıfta bulundu. Başkan Seçer, katılımcı bir yönetim anlayışıyla hareket ettiklerini belirterek, “Mersin ile ilgili alacağımız kararlarda sizlerden aldığımız bilgiler bizim için önemli. Çünkü bunları konuşacağız. Biz Mersin’in çok daha iyi yerde olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

Mersin'in kaynaklarının iyi olduğunu ve bunu her platformda da dile getirdiğini aktaran Başkan Seçer, “Buharlaşmıyorsa, israf edilmiyorsa iyi. Çok iş yapıyorsun. 3 yılda aslında biz bunun örneğini gösteriyoruz. Sadece Belediye’nin teslim aldığımızda 400 milyon dolar olan borcu şu anda 100 milyon dolara indi. MESKİ’yi, bağlı kuruluşları katmıyorum. Onların bütçeleri ayrı. Kaynakları zamanında, mekânında, akılcı bir şekilde kullanırsanız, yatırımları doğru yaparsanız para yetiyor” dedi.

“Mersin, cevval bir kent”

Pandemi döneminde Mersin’in kent olarak öneminin bir kez daha anlaşıldığına değinen Başkan Seçer, “Mersin, sanayi, tarım, turizm, ticaret sektörleriyle çok dinamik bir kent. Demek ki bizim de hep beraber katkılarımızla 10 birim sürede alacağımız mesafeyi 1 birim sürede alabiliriz. Bu kaynak var elimizde, bu enerji var. Mersin, cevval bir kent. Biz bunu gördük” ifadelerini kullandı.

“Bütün yurttaşlarımızın arzu ettiği pozitif yöndeki değişimlere katkı sunmak istiyoruz”

Başkan Seçer, her görüşten vatandaşa eşit mesafede olduklarını ve hizmetleri yaparken asla ayrım yapmadıklarını vurguladı. Çok önemli projeler gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Seçer, “Konumumuzun, gücümüzün, yetkilerimizin farkındayız. Hakkıyla bunu uygulamada hayata geçirip Türkiye'de bütün yurttaşlarımızın arzu ettiği pozitif yöndeki değişimlere katkı sunmak istiyoruz” dedi.

“Gelin iş birliği yapalım”

Başkan Seçer, tüm kulüplerin ‘gönül işi’ yaptığını da ifade ederek, “Bunun maddi bir karşılığı yok. Yaptığınız toplumsal çalışmalar insanların teşekkürünü, hayır duasını almak. Sizler için değer bu. Bu muazzam bir şey. Bu her insanoğlunun genetik kodlarında olan bir şey değil. Kimilerinin genetiğinde vardır, gerçekten aileden böyledir hep koşturur. Kimileri sonradan yetiştiği ortamda buna adapte olur. Şimdi biz kamu adına görev yapıyoruz. Kamunun imkanlarını kullanarak, siz kamu adına görev yapıyorsunuz; kendi ya da sizin gayretinizle yarattığınız kaynakları kullanarak yapıyorsunuz. Ben diyorum ki gelin iş birliği yapalım” dedi.

Başkan Seçer, vatandaşlara en çok katkı sağlayan hizmetlerinden birinin de ‘Evde Sağlık ve Bakım’ hizmeti olduğunu belirterek,  Büyükşehir Belediyesi’nin bu hizmetiyle kentin 13 ilçesindeki vatandaşlara ulaştıklarını söyledi. Başkan Seçer, ayrıca Büyükşehir’in Kariyer Merkezi, MERCEK Mesleki Eğitim Merkezleri, MERCİ ve Teksin uygulamasından bahsetti.

Bizimle ‘merhaba’ eden bütün kuruluşlar bizim dostumuz oldu”

Belediye bünyesinde Uyum Masası kurduklarını söyleyen Başkan Seçer, Suriyeliler başta olmak üzere sığınmacılara dil eğitimi, hukuk ve psikolojik danışmanlık hizmetinin sunulduğu Sosyal Uyum Merkezi’nin de hizmet verdiğini anlattı. Başkan Seçer, çocuklar ve kadınlarla ilgili projelere her zaman açık olduklarını belirterek, “Bizimle ‘merhaba’ eden bütün kuruluşlar bizim dostumuz oldu. Bu benim için, kentim için, belediyem için onurdur” dedi.

Sivil toplum örgütlerinin bu tür toplantılarla görüşlerinin alınması çok kıymetli”

Toplantıya katılan Kızkalesi Rotary Kulübü Gelecek Dönem Sekreteri Filiz Derkuş Kaplancık,  bu toplantıları çok önemsediklerini dile getirerek, “Başkanımız göreve gelirken ‘Mersin'i Mersinliler ile yöneteceğim’ diye bir söz söylemişti ve onu da şu anda hayata geçirdi. Bu da bunun parçalarından biri. Mersin’in daha yaşanabilir olması adına bizlerin de katkı sunması bizleri hem mutlu ediyor hem de Başkanımızla birlikte birçok noktanın daha hızlı bir şekilde yerine geleceğini, eksikliklerin de giderileceğini ümit ediyorum” dedi.

Mersin Kızkalesi Rotary Kulübü adına toplantıya katılan Çevre Mühendisi Zehra Korkmaz, sivil toplum örgütleriyle buluşarak, kente dair sivil toplum örgütlerinin görüş ve önerilerinin alınmasının çok kıymetli olduğunu belirtti.  Korkmaz, “Güzel şeyler yapılıyor. Bundan sonra da güzel şeyler yapılacağına inanıyorum. Bugüne kadar bu tür toplantılara çok fazla rastlamamıştık. Bu buluşmalar kentin daha sağlıklı yönetilmesi adına, kentin aktörlerinin de söz sahibi olması açısından çok kıymetli” diye konuştu.

Mersin Akdeniz Lions Klübü üyesi Demet Altay, “Bugün burada olmaktan gerçekten mutluyum. Evet, biz gönüllüyüz, toplum gönüllüleriyiz, bizden daha az şanslı olan kitlelere, şehirdeki insanlara faydamız, yardımımız olsun diye çaba sarf ediyoruz. Bunun da birileri tarafından fark edilmesi özellikle Büyükşehir Belediyesi tarafından fark edilmesi bizleri takdir ettiğini gösteriyor ve beraber bir iş birliği yapma amacında olduğunu gösteriyor. Bizim toplumda gördüğümüz eksiklikleri, ihtiyaçları, STK’ların ağzından dinleyecek olduğunu bilmek güzel. Bu gerçekten çalışıldığını gösteriyor. Sosyal belediyeciliği gösteriyor bence” ifadelerini kullandı.

Mersin Rotary Kulübü Gelecek Dönem Başkanı Berdan Doğan, “Toplantıya katılmak, görüşleri belirtmek çok önemli, çok kıymetli. Sivil toplum örgütlerinin bu tür toplantılarla görüşlerinin alınması, halkın tepkilerinin ölçülmesi çok kıymetli” dedi.

Mersin Marina Lions Kulübü Başkanı Yiğit Gökçen ise “Vahap Bey’in bizleri dinlemesi bizim açımızdan keyifli bir durum. Sonuçta bizler şehrin kanaat önderleriyiz. STK'lara hizmet ediyoruz. Düzenleyenlerin emeğine sağlık. Tabii ki burada bir insan, bir fikir; 10 insan 10 fikir. Farklı fikirlerin olması, her fraksiyondan insanların olması burada bir renk yaratacaktır. Mersin’in kendisi zaten mozaik. Onun için bu tür toplantıları önemsiyoruz” ifadelerini kullandı.

Haberin Fotoğrafları