A- A+

2. Uluslararası Tarsus Festivali Kapsamında Sanatsal Etkinlikler Düzenleniyor

28 Ekim 2023 09:31

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl 2.’si düzenlenen ‘Uluslararası Tarsus Festivali’ kapsamında sanatsal etkinlikler hız kazandı. ‘Şahmeran Yılı’nda Buluşalım’ mottosuyla 17,18,19 Kasım’da gerçekleşecek festival kapsamında, farklı sanatsal etkinlikler düzenleniyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesindeki Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nun (TADEKA) desteğiyle, Plastik Sanatlar Kurulu üyesi Lütfi Hasoğlu’nun ‘Düşünce ve Kavram’ isimli resim sergisi açıldı.

Tarsus Belediyesi Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde açılan sergide, soyut kavramların işlendiği 60 eser bulunuyor. 1 Kasım’a kadar açık kalacak olan serginin açılış törenine, TADEKA üyeleri ve sanatseverler katıldı.

Hasoğlu: “Toplumun iyiliği, bireylerin iyiliğinden geçer”

Serginin açılışında yaptığı konuşmada Tarsus’un, dünyanın en eski ve insanlığın vazgeçemediği kadim kentlerinden biri olduğunu söyleyen Ressam Lütfi Hasoğlu, “Sanat, toplumun birleştirici gücüdür. Biz Tarsuslu sanatçılara bu imkanı sağlayan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Vahap Seçer ve ekibi ile TADEKA’ya teşekkür ederim. Buraya gelerek beni onurlandıran değerli misafirlere, Ahmet Bağ, Cumali Balcı hocalarıma, atölye arkadaşlarıma ve sanatsever dostlarıma da ayrıca teşekkür ederim. İyi ki varsınız. Toplumun iyiliği bireylerin iyiliğinden geçer” dedi.

 

Haberin görüntüsünü indirmek için tıklayınız.

 

Haberin Videosu

Haberin Fotoğrafları