Çiftlik Deresi Islah Çalışmaları

Mersin Büyükşehir Belediyemiz sel riskini ve taşkın hasarlarını en aza indirmek için dere temizliğine devam ediyor.

Büyükşehir Belediyemiz geçmiş yıllarda yaşanan sel felaketinin yeniden yaşanmaması için il genelinde çalışmalarını sürdürüyor. Ani yağışlarda taşkınlarının önlenmesi ve sel riskinin en aza indirilmesi açısından büyük önem arz eden dere temizliği konusunda titiz çalışmalar yürüten Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekiplerimiz, Çiftlik deresini temizliyor. Yenişehir ilçesinde bulunan Çiftlik(Öksüz) deresini temizleme çalışmalarını başlatan ekipler, derede tortu ve rüsubat temizliği yapıyor.

Ekipler tarafından yapılan incelemeler sonucunda Çiftlik Deresi’nde suyun akış yönünde sıkıntı oluşmadığı ancak Kipa kavşağı’na yaklaştığında denizle arasındaki alan kapalı olduğu için olası ani yağışlarda sel riski taşıdığı tespit edildi. Ekipler tarafından gerekli önlemlerin alınması amacıyla Çiftlik Deresi’nin Kipa Alışveriş Merkezi bölgesinde bulunan 350 metrelik bir alanda çalışmalar başlatıldı.

Bir yılda 14 dere temizliği

Mersin Büyükşehir Belediyemiz tarafından 2017 yılında 14 derede toplamda 14 kilometrelik dere temizlik ve bakım çalışması gerçekleştirilirken, 2018 yılının başlarından itibaren dere temizleme çalışmaları devam ediyor.

''Mersin Merkez İlçe Dereleri Taşkın ve Rüsubat Kontrolü Eylem Planı'' doğrultusunda üstü açılan, kanal içerisinde bulunan tortuların ve rüsubatların temizliğine başlanan Çiftlik Deresi’nde temizleme çalışmaları bitirildikten sonra yasa gereği DSİ’ye teslim edilecek. Derenin üzerinin kapatılıp, kapatılmayacağı Mersin Valiliği ve DSİ tarafından belirlenecek.

Ekipler Çiftlik (Öksüz) Deresi’nde yürütülen çalışmalar tamamlandığında, ani yağışlarda bölgede yaşanan birikinti ve taşkınların önüne geçilmiş olacak.