Öğrenciler ‘Kodlama Saati’ni Sevdi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin Üniversitesi ve Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle gerçekleştirilen ‘Geleceğin Programcıları Genç Dâhiler Projesi’ kapsamında toplam 82 öğrenci ‘Kodlama Saati’ etkinliğine katılarak, hep birlikte kodlama yaptı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde, programlama konusunda farkındalık yaratmak hedefiyle hayata geçirilen Kodlama Saati etkinliği Bilgisayar Bilimleri Eğitim Haftası’nda gerçekleştirildi.

180’den fazla ülkede gerçekleştirilen ve milyonlarca öğrenciye ulaşmış küresel bir hareket olan Kodlama Saati etkinliğinde, 9 farklı okuldan toplam 82 çocuk tüm dünya ile aynı anda kodlama yaptı.

Eğitim uzmanı Turan Özgür Öksüz ve robotik uzmanı Mustafa Çağlayan Durmaz tarafından verilen Bilişim Temelli Bilim Etkinlikleri eğitimleri ile öğrencilerin, sistematik düşünme, problem çözebilme, hafıza becerilerini geliştirme, karar verme ve eleştirel düşünme gibi konularda kendilerini geliştirebilmelerinin önü açıldı.

“Kodlama Saati etkinliği sayesinde artık oyunları rahatlıkla oynayabileceğim”

Etkinlikte tablet bilgisayarlar ile kodlama yapan öğrencilerden Yenişehir İlçesi Dr. Kamil Tarhan Ortaokulu’nda 6. sınıf öğrencisi olan Cennet İrem Çetin, “Kodlama saati etkinliğinde daha çok oyunları kodlamayı, oyunlarda nasıl ileri-geri gidileceğini öğrendim. Kodlama belki de günlük hayatta bazı yerlerde işime yarayabilir. Örneğin bir yere gittiğimde veya bir oyun olduğunda, internete girdiğimde bu Kodlama Saati etkinliği sayesinde oyunları rahatlıkla oynayabileceğim. Burada arkadaşlarımla bir arada olmaktan da çok keyif aldım, çok güzel bir yer” dedi.

6. sınıf öğrencisi Yağmur Irmak Özcan ise, “Burada gerçekleştirilen Kodlama Saati etkinliğinde bir program sayesinde kodlama yapmayı öğrendik. Seviyelere geçtik, ileriye ve geriye giderek kodlamalar yaptık. Kodlama da ileride teknoloji öğretmeni olmak isteyenler ve bilgisayarda programlama yapmak isteyenlerin çok işine yarayacak” şeklinde konuştu.

Mezitli Şehit Fatih Soydan Ortaokulu öğrencisi olan Hasan Işık, “Burada robotların da bu tür kodlarla yapıldığını öğrendim. Ben robot tasarlamayı çok seviyorum ve ileride benim için çok faydalı olacağını düşünüyorum” diye belirtti.

“İnsan zihni bilgisayarlardan daha akıllı”

Mezitli Şehit Fatih Soydan Ortaokulu’nda öğrenim gören ve Kodlama Saati etkinliğinde arkadaşları ile birlikte yer alan Samet Tavan, “Burada kodlama, bilgisayarda kaç rakam ile işlemlerin yürütüldüğü ve insan zihninin bilgisayardan daha akıllı olduğunu öğrendim. Kodlama etkinliği, bilgisayarda anlamadığım konularda veya kodlamanın lazım olduğu yerlerde işe yarayacak” sözlerini kullandı.

Mezitli Şehit Fatih Soydan Ortaokulu’nda okuyan ve 6. sınıf öğrencisi olan Baran Eraslan, “Kodlama saati etkinliğinde çok işime yarayan şeyler oldu. Ben robotlarla da ilgilendiğim için çok sevdim eğitimi. Ben de kodlar yazarak robot yapıyorum ve bu eğitimler bana yardım edecek. Buraya gelene kadar sağa veya sola dönülebilen bir uygulama olduğunu bilmiyordum ve bir kez daha robot yaparsam bunları ekleyeceğim” dedi.

Namık Kemal Ortaokulu’ndan etkinliğe katılan Duru Nil Sarin de, “Kodlama Saati’nde ne kadar az sürede, kodlar ile neler tasarlayabileceğimizi öğrendim. Ders ortamında da genellikle interneti kullandığımız için bu kodlamalar çok işimize yarayacak. İleride ise bilişim öğretmeni olduğumuzda bizlere çok yararı dokunacak” diye konuştu.