Mine Geçili, Mersinli Müzikseverleri Mest Etti

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türk Sanat Müziği’nin yükselen sesi Mine Geçili’yi Mersinlilerle buluşturdu. Mersin Büyükşehir Belediyesi  Konservatuarı Türk Sanat Müziği Korosu’nun da konser verdiği gecede, sanatçılar seslendirdiği şarkılarla sanatseverleri mest etti.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen konsere, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Önder Gürbüz, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Kerim Tufan, Mersin Büyükşehir Belediyesi genel sekreter yardımcıları, Meclis üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi konservatuarı Türk sanat müziği korosu şefi İbrahim Özbek’in şefliğinde sahne alan Mine Geçili Endülüs’te Raks isimli eserle konserine başladı. Hicaz ve Kürdi makamlarından oluşan şarkıların yer aldığı bir resital sunan sanatçı, Mersin’de muhteşem bir konsere imza attı.

Mersinli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği konserde Mine Geçili, Gece Kirpikli Kadın, Boş Çerçeve, Yaralı, Yollar Uzak Gelemedim, Söyleme Bilmesinler, İnleyen Nağmeler, Ben Seni Unutmak İçin Sevmedim gibi Türk Sanat Müziğinin en sevilen şarkılarını seslendirdi. Mine Geçili’ye konser boyunca eşlik eden vatandaşlar keyifli dakikalar yaşadı. Sık sık alkışlarla Mine Geçili’ye tezahüratta bulunan sanatseverler, unutamayacakları sanat dolu bir gece yaşadı.

Mersin’e konser vermek için ilk defa geldiğini ve çok mutlu olduğunu söyleyen Mine Geçili, “Ben Mersin’e daha önce geldim ama konser için ilk defa geliyorum. Beni sizlerle buluşturan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a ve ekibine çok teşekkür ederim. Türkiye’nin her yerinde konser veriyorum ama bu kadar güzel bir enerji ile ilk defa karşılaşıyorum” dedi.

Konser sonunda Mine Geçili, Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Sanat Müziği korosu ile birlikte ‘Yalancının Birine Kapıldı Kaldı Gönül’ adlı eseri seslendirerek konserini sonlandırdı.

Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı’na Vatandaşlardan Tam Not

İki bölümden oluşan konserin ilk bölümünde Udi Bestekâr Ses Sanatçısı merhum Necdet Tokatlıoğlu’nun bestelerinden derlenen ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Sanat Müziği Korosu tarafından seslendirilen şarkılar müzikseverleri mest etti. Mersin Büyükşehir Belediyesi konservatuarı Türk Sanat Müziği Korosu şefi İbrahim Özbek’in yönettiği koro, hüzzam, hicaz, rast, uşşak, nihavend, ferahnâk, muhayyer kürdi ve acem kürdi makamından eserler seslendirdi.

Gönlümde özleminle yolunu gözlüyorum, gitmesin gözlerimden pırıl pırıl arzular, bakışların başka tutumun başka, dünyada biricik sevdiğim sensin, dünyamı dolduracak bir sevgi istiyorum, yeşerecek bir dalım kalmadı şarkılarını seslendiren koro vatandaşlardan büyük alkış aldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Kerim Tufan tarafından  Mine Geçili’ye çiçek ve plaket takdimi edilirken, Mersinli bir vatandaş Mine Geçili’ye fotoğraf hediye etti.