Mersin Sokakları Maratonla Renklendi

Spor kenti Mersin’de, spor için atan kalpler bir oldu ve maratonda koştu. 65 bin insanı maraton için ağırlayan Mersin, spor dolu saatler geçirdi, insanlar sporla birleşti.

7’den 70’e her yaştan insanın katıldığı maraton gönülleri birleştirdi, insanların spor dolu vakit geçirmesini sağladı. Mersin Maratonu’nun mimarı Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın verdiği işaret ile başlayan maratonda binlerce insan dereceye girebilmek için yarıştı.

Maratona olan katılımın hedefledikleri rakamın çok üstünde olduğunu ve böyle bir organizasyonu Mersin’de düzenlemekten son derece mutlu olduklarını ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bunlar Mersin için güzel gelişmeler. Mersinlilerin bu işi sahiplenmesi bizi çok mutlu ediyor. Maratona ilk yıl halk koşusu dâhil 1043 kişi katılmıştı. Geçen yıl şehitlerimiz adına koşmuştuk ve 27 bin kişi katılmıştı. Bu yıl hedefimiz 50 bin olmasına rağmen 65 bini geçtik. Dolayısıyla önümüzdeki yılın hedefini 100 bin olarak belirledik ve ben onu da aşacağımıza inanıyorum. Çünkü Mersin bu işi sahiplendi. Bu kadar güzel bir şehrin en iyi aktivitelerle tanıtılması gerekiyor. Mersin’de aklınıza gelen her türlü aktivite yapılabilir. Her zaman söylüyorum Mersin’i sporun başkenti yapmak istiyorum” dedi.

Başkan Kocamaz, “Asıl hedefimiz altın kategori”

Maratonu ve hayat geçirdikleri birçok sportif faaliyeti çok daha ileri noktalara götürmek için gayret gösterdiklerinin altını çizen Başkan Kocamaz, “Maratonun dünyanın sayılı maratonları arasına gireceğini düşünüyorum. Çünkü parkur olarak dünyanın en güzel parkuru. Dümdüz bir parkur. Dolayısıyla sporcuların da rekor denemelerini rahatlıkla yapabilecekleri bir ortam. Ben bu konuda çıtayı biraz yüksek tutuyorum ve iddialıyız. Mersin hak ettiği yere gelecek. Bu yıl Bronz Kategoriye başvuru yaptık. Temsilciler şu anda maratonu izliyorlar ve değerlendirme yapıyorlar. Bronz Kategoriye de girdikten sonra asıl hedefimiz Altın Kategori. Zaten o aşamaya ulaştığımızda da Mersin maratonda hak ettiği yere gelmiş olacak” şeklinde konuştu.

“Türkiye’nin ikinci büyük maratonu”

Mersin Maratonu’nun Türkiye’nin ikinci büyük maratonu haline geldiğini belirten Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar, “Mersin Maratonu Türkiye’de ikinci büyük maraton haline geldi. Katılım olarak, seyirci olarak çok ciddi bir rakama ulaştı. 65 bin kişiyi bir araya getirmek bile organizasyonun ne kadar büyük olduğunu gösteriyor. Bu kadar insanın koşmasını sağlamak çok büyük bir sorumluluk. Mersin’de herkes kendi sağlığı için, spor kültürü için, geleceği için koşuyor. Daha sağlıklı ve güçlü bir neslin oluşabilmesi için belediye başkanlarının en önemli görevlerinden biri de halkın spor yapabilmesini sağlamak. Ben bu anlamda Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a teşekkür ediyorum”  diye belirtti.

“Muhteşem bir organizasyon oldu”

Mersin’de gerçekleşen her organizasyona katılmak için gayret gösterdiğini ve katılmaktan son derece gurur duyduğunu söyleyen milli atlet Sema Aydemir, “Mersin Büyükşehir Belediyesi beni her zaman davet ediyor. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Ben her zaman buradayım. 3 ay önce verdiğim bir sözü tutmak için geldim ve çok mutluyum. 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde böyle bir organizasyonun olması da ayrıca çok güzel. Her zaman engelli kardeşlerimiz gibi hissedip, düşünmeliyiz. Muhteşem bir organizasyon oldu. Yaşlı, genç demeden herkes koşuyor. Her zaman ben madalya alırdım ama bu kez madalya dağıtıyorum. Çok eğleniyorum ve burada işe yaradığımı hissediyorum. Benim koşmak için sebebim özgürlük. Çünkü koşarken kendimi özgür hissediyorum. Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne bu organizasyondan dolayı çok teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

“İnsanları birleştiren bir organizasyon”

Maratona Niğde’den katılan ve 15 km parkurunda yarışan öğretmen Hikmet Demirezen, “Maratona üç yıldır katılıyorum. Mersin’in dünyaya ve Türkiye’ye tanıtımı açısından güzel bir aktivite olduğunu düşünüyorum. İnsanlar çok güzel vakit geçiriyor. İnsanları birleştiren, sağlık açısından da oldukça güzel bir faaliyet. Bizim koşma sebebimiz sağlık. İnsanların her yaşta spor yapması gerektiğini düşünüyorum. Herkesin spor yaparak yaşam kalitesini arttıracağını düşünüyorum. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

İstanbul Bağcılar’dan gelerek tekerlekli iskemle yarışına katılan ve birinci olan Birol Kamar, “Ekip olarak geldik. Yarış çok güzel geçti. Engelliler günü olması nedeniyle bugün çok güzel bir gün. Burada birçok engelli arkadaşımızla karşılaştık. Engellilerin spor yapmasına katkı sağlayacağını düşünüyorum. Bizim amacımız engellilerin daha çok dışarı çıkmasını sağlamak. Burada da birçok engelli arkadaşımız bizi gördü. Ben de kendi kulvarımda birinci oldum. Umarım tüm engelli arkadaşlarımıza örnek olur” dedi.

Halkın maratona bakış açısı çok güzel

İlk kez maratona katıldığını, Mersin’i ve maratonu çok beğendiğini dile getiren Tamer Eryiğit, “Niğde’den geliyorum ve maratona ilk kez katılıyorum. Gerçekten çok güzel bir organizasyon ve parkur çok güzel, çok memnun olduk. Halkın maratona bakış açısı çok güzel. Hava çok güzel. Parkur çok güzel. Ben de önce sağlık diyorum ve sağlık için koşuyorum. Böyle bir organizasyon için Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyorum”  diye belirtti.