Mersin, İzmir Fuarı?na Damgasını Vurdu

Mersin,  İzmir Fuarı?na Damgasını Vurdu

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin turizm alanındaki en önemli fuarlarından birisi olan Travel Turkey İzmir 2017 Turizm Fuarı’nda yerini aldı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın misafirlerini ağırladığı stantta yer alan Mersin lezzetleri ve VR Mersin Projesi fuara damgasını vurdu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi tanıtımı için ulusal ve uluslararası birçok fuara katıldıklarını ve Travel Turkey İzmir Fuarı’nda açtıkları standın da oldukça ilgi gördüğünü söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz fuarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Mersin’in tanıtımı için Büyükşehir Belediyesi olarak düzenlenen fuarlara katılmaya gayret gösterdiklerini ifade eden Başkan Kocamaz,  “Fuarlar bir bölgenin tanıtımı için çok önemli. Özellikle tarihi ve turistik yerleri tanıtmak için çok önemli ve iyi bir fırsat. Bizde Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak bu fuarları dolu dolu değerlendirmek istiyoruz. Elimizden geldiğince tüm fuarlara katılım göstermeye gayret ediyoruz. Çünkü Mersin turizm konusunda biraz açlık hissediyor. Ve bizim de bu açlığı doygunluğa çevirmemiz lazım. Şu anda turizm bölgesi ilan edilmiş 8 yerimiz var. Buralara gelerek bu bölgedeki değerlerimizi tanıtmak ve yatırımcıyı oraya çekmek istiyoruz. Aynı zamanda istihdama da katkı sağlamak istiyoruz. Biliyorsunuz Mersin’de işsizlik Türkiye ortalamasının iki katı durumunda. Onun için bu tür yerleri değerlendirmeye çok fazla ihtiyacımız var” dedi.

“Tüm ilçelerimizin bu fuarlara katılım göstermesi gerekiyor”

Büyükşehir Belediyesi olarak tüm ilçeleri stantta tanıttıklarını ve ilçe belediyelerinin de kendi stantlarını açmalarını istediklerini belirten Başkan Kocamaz,  “Bu yıl Aydıncık, Bozyazı ve Çamlıyayla ilçelerimiz stant açtı. Diğer ilçe belediyelerimizin de bundan sonra ki fuarlara mutlaka katılması gerekiyor. Tarsus’ta görev yaptığım 20 yıllık süre içerisinde bize böyle destek veren bir büyükşehir belediyesi de yoktu. Ama biz bir ilçe gücüyle yine bu tür fuarlarda Tarsus’u tanıtmaya çalışıyorduk. Şimdi biz Büyükşehir Belediyesi olarak böyle bir imkânı sunuyoruz. Çukurova Kalkınma Ajansı da Mersin’i burada tanıtmaya çalışıyor. Biz bu kadar imkânı sunduktan sonra ilçe belediyelerimizin gelip burada yer almalarını, kendi bölgelerini tanıtmalarını istiyoruz. Buna sadece Büyükşehir’in ihtiyacı yok. Biz bunu bir sosyal proje olarak görüyoruz.  Mersin’in sorunlarını ortadan kaldırmak için bir fırsat olarak değerlendiriyoruz. Ama ilçelerimizin de aynı hassasiyeti göstermesi gerektiğini belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

“VR Mersin örnek alınması gereken bir proje”

Mersin’in tarihi ve turistik yerlerinin sanal ortamda tanıtıldığı VR Mersin projesinin yoğun ilgi görmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren Başkan Kocamaz, “Bu sene standımızda çok ilgi çekici. VR Mersin zaten başlı başına önemli bir proje. Türkiye’de hiçbir yerel yönetimin uygulamadığı bir proje. Ülke bizim ülkemiz. Biz istiyoruz ki bu işi biz başlatmış olsak ta bütün belediyeler bu tür tanıtımlar yapsınlar. VR Mersin projemiz 5 ödül almış bir proje. Örnek alınması gereken bir proje olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Başkan Kocamaz’ın misafirlerini ağırladığı Mersin standını, aralarında Mersin eski valisi Özdemir Çakacak’ın da olduğu Türkiye genelinden birçok vali ve belediye başkanı ziyaret etti.

Büyükşehir, Mersin’in Zenginliklerini İzmir’e Taşıdı

36 ülke, 54 ilden toplam 1284 katılımcının dâhil olduğu fuarda Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin standı yerli ve yabancı katılımcıların uğrak noktası oldu. Mersin’in yöresel lezzetlerinden cezerye ve şalgam tanıtımının yanı sıra, Aydıncık,  Bozyazı ve Çamlıyayla ilçeleri de fuar alanında stant açarak yöresel ürünlerini tanıttı.

Mersin’e özgü kültürel ögelerin tanıtıldığı Mersin standında, dünya çapında 5 ödül alan ve Türkiye’de ilk kez gerçekleştirilen Sanal Gerçeklik Projesi VR Mersin ile Mersin’in kültürel ve doğal zenginlikleri de İzmir’e taşındı. Mersin’e daha önce yolu düşmeyen katılımcılar VR Mersin Projesi ile Mersin’in güzelliklerini görme imkânı buldu. VR Mersin projesi ile Mersin’de istedikleri yeri sanal ortamda görebilen katılımcılar şaşkınlıklarını gizleyemezken, projeyi hayranlıkla incelediler.

Fuarın ilk gününden ziyaretçilerin ilgi odağı haline gelen Mersin standı 10 Aralığa kadar misafirlerini ağırlamaya devam edecek.