Kariyer Merkezi, Tarsus Üniversitesi Öğrencilerini Ağırladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan Kariyer Merkezi, iş arayanlara ve işverenlere yönelik hizmetlerinin yanı sıra üniversite öğrencileri ile de bir araya geliyor.

Kısa süre önce Tarsus Üniversitesi Uluslararası Dış Ticaret ve Lojistik Bölümü öğrencileri Kariyer Merkezi’ni ziyaret etti. Gerçekleşen ziyarette özellikle üniversite öğrencilerinin işgücü piyasasını tanımaları ve istihdam edilebilirliklerini arttırmak amacıyla firmalarla buluşma etkinliklerinin önemine değinildi.

“Özel Sektör Ne İster?” paneli

Bu kapsamda Şubat ayında Tarsus Üniversitesi ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Kariyer Merkezi işbirliğinde yapılması planlanan “Özel Sektör Ne İster?” paneli kapsamında özellikle özgeçmiş düzenleme ve mülakat simülasyonu etkinlikleri düzenlenmesine karar verildi.

Üniversite öğrencileri ile bir araya gelen Kariyer Merkezi, mezuniyet öncesinde öğrencilerin istihdam becerilerini arttırmaya ve mezuniyet sonrası iş bulma konusunda izleyecekleri yol haritası konusunda bilgilendirmeye yönelik toplantılara devam edecek.