Dosteli Silifke’ye Uzandı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşlar için oluşturduğu sosyal marketi ilçelere taşıyor. Son olarak Erdemli İlçesi’nde açılan Dosteli Market’in Silifke şubesinde tüm hazırlıklar tamamlandı.

Mersin’de her vatandaşın huzurlu ve yaşam standardı yüksek bir hayatı hak ettiği inancı ve düşüncesi ile ekonomik ve sosyal yönden güçsüz olan vatandaşların toplumsal eşitsizliklerini ortadan kaldıran uygulamalara imza atan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Dosteli Market projesi ile ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşmayı başardı.

İlki Mersin merkezde açılan Dosteli Market, ilçelerde hizmete sunulan şubeleri ile büyümeye devam ediyor. Erdemli’ye açılarak maddi durumu yeterli olmayan vatandaşlara ulaşan Mersin Büyükşehir Belediyesi, bu kez de Silifkeli vatandaşlara ulaşacak.

Anamur ve Gülnar’a da Dosteli Market

Silifke İlçesi Saray Mahallesi’nde otogar arkasında yer alan Dosteli Market, açılış için gün gün sayıyor. Aylık 2 bin ila 2 bin 500 kişiye hizmet verecek potansiyele sahip Dosteli Market, ihtiyaç sahibi ailelerin temel ihtiyaçlarına cevap vererek aile bütçesine katkıda bulunacak.

Büyükşehir Belediyesi’nin ilçelerdeki ihtiyaç sahibi ailelerin popülâsyonuna göre belirlediği yerlerde açacağı Dosteli Market’in Anamur, Gülnar ve Tarsus şubelerinin açılması için de çalışmalar devam ediyor.

Aile bütçesine Dosteli Market katkısı

Dosteli Market, 26 çeşit gıda ve temizlik ürünü ile 28 çeşit tekstil ürününü dar gelirli vatandaşlara sunuyor. Sıvı yağdan bakliyata kadar birçok temel gıda ürününün bulunduğu markette vatandaşlar pantolondan terliğe kadar farklı tekstil ürününe de ulaşabiliyor.

Dosteli Market’ten, Mersin Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı’na başvuran ve dar gelirli olduğu tespit edilen vatandaşlar yararlanabiliyor. Dar gelirli vatandaşların adlarına verilen ve her ay düzenli olarak 200 puanın yüklendiği Mersin Kart ile rahatça alışveriş yapan olan vatandaşlar, isteklerine göre ister ilk seferde isterlerse ayın farklı günlerinde ihtiyaçlarını karşılayabiliyor. Ürünlerin para ile değil puan sistemi ile satışa sunulduğu Dosteli Market’te vatandaşların aldıkları ve farklı puanlara sahip olan ürünler kartlarından düşülerek puanlar market kasasında birikiyor. İhtiyaç sahibi ailelerin, gönül rahatlığı ile alışveriş yapabileceği ve aile bütçesine katkı sağlayabileceği Dosteli Market’e bağış yapmak isteyen vatandaşlar da bağışta bulunabiliyor.