Büyükşehir?den Mezarlıklara Köşe Bucak Hizmet

Mersin Büyükşehir Belediyesi, mezarlıkların estetik ve güvenli bir görüntüye kavuşması amacıyla başlattığı çalışmalar kapsamında Güneykent Mezarlığı’nda asfaltlama çalışmalarını tamamladı. Bordür ve ızgara döşeme çalışmalarının devam ettiği Güneykent mezarlığında yenileme çalışmaları ise tüm hızıyla devam ediyor.

Uzun yıllardır bakım bekleyen mezarlıkları titizlikle yürüttüğü çalışmalar sayesinde yenileyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin genelindeki mezarlıkların çehresini değiştiriyor. Vatandaşların ebediyete intikal eden yakınlarını gönül rahatlığıyla ziyaret edebilmeleri amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri yaz boyu sürdürdüğü özverili çalışmalarına devam ediyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım, Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler tarafından Güneykent Mezarlığı’nda adalar arasında bulunan yolların tamamı sıcak asfaltla kaplandı. 20 kişilik ekibin yürüttüğü çalışmalar kapsamında 5 bin 600 ton sıcak asfalt serimi gerçekleştirilirken, mezarlığın etrafından yapılan bordür döşeme çalışmaları da büyük bir hızla devam ediyor.

Hizmet belediyeciliği anlayışı ile çıktığı yolda mezarlıktaki asfaltlama ve 3 bin metrelik bordür döşeme çalışmasının kısa sürede tamamlanabilmesi için mesai mevhumu gözetmeden çalışmalarını sürdüren ekipler asfalt ve bordür çalışmasının yanı sıra, 120 metre de ızgara döşemesini tamamlandı.  Mezarlıkta devam eden çalışmalar iki hafta içerisinde bitecek.

Yalnızca Güneykent Mezarlığı değil Mersin genelinde ki mezarlıklarda eş zamanlı olarak yürütülen çalışmalar ile mezarlıklar bakımsız görünümünden kurtularak yeni bir görüntüye kavuşacak. Ekiplerin hummalı çalışmaları sürerken, mezarlıklar yenileniyor, çehresi değişiyor.