Büyükşehir Personeline Madde Kullanımıyla Mücadele Semineri Verildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve Mersin İl Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından Büyükşehir Belediyesi personellerine ‘Madde Kullanımıyla Mücadele Semineri’ verildi.

Seminere, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Kerim Tufan, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Şube Müdürü Berat Günçiçek, Büyükşehir Belediyesi daire başkanları, meclis üyeleri, Mersin İl Emniyet Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi personelleri katıldı.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen seminerde konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Kemal Çokakoğlu, “Sözlerime başlamadan önce vatan uğruna canını veren değerli şehidimiz Sözleşmeli Piyade Er Hacı Mustafa Can’ı rahmetle anıyor, kederli ailesine başsağlığı diliyorum. Yerel yönetimler hayatın her alanında vatandaşların iş ve işlemleri ile ilgileniyor. Dolayısıyla vatandaşlarımızın karşılaştıkları her türlü sorunla ilgileniyoruz. Mersin Büyükşehir Belediyesi bu anlamda yeni bir belediyecilik anlayışına son derece kararlı bir şekilde devam etmekte ve üzerine düşen görevleri hakkı ile yerine getirmektedir” dedi

Madde bağımlılığının son yıllarda arttığına dikkat çeken ve konu ile ilgili kararlılıkla mücadele edilmesi gerektiğine vurgu yapan Çokakoğlu, “Mersin’de son dönemlerde madde bağımlılığı ile ilgili etkin çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmaları yürüten arkadaşlarımıza burada teşekkürlerimi ve minnetlerimi iletiyorum. Madde bağımlılığı tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de maalesef yaşamın bir parçası haline geldi. Madde kullanımının yaş ortalaması maalesef çok düştü ve kullanımı yaygınlaştı. Toplumsal sorunlarla mücadele ederken kararlı olmak gerekiyor ancak kararlı olmak kadar bu konuda bilgili de olmak gerekiyor. Madde bağımlılığının gelişme, yayılma, kullanma ve temin edilme gibi evrelerinde hep birlikte topyekun bir mücadele vermemiz gerekiyor. Bu seminerin farkındalığı artıracak bir çalışma olacağını ve sizlerin bilgisinin de artacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yerel yönetimlerin “Uyuşturucu ile Mücadelede Etkin Katılımın Sağlanması” çalışmaları kapsamında farkındalığı artırmak, gençleri ve aileleri bağımlılık yaratan maddelerden uzak tutmak, toplumsal bilinci artırmak amacı ile gerçekleştirilen seminerde Narko Rehber görevlileri Fikret Özlü ve Soner Kabaoğlu sunum geçekleştirdi.  Sunumda, madde bağımlılığı nedir? Bağımlı olan kişilerin özellikleri nelerdir? Sokak satıcıları nasıl tanınır? Narkotik maddelerin sokak isimleri, şüpheli mekânların nereler olduğu, bağımlılık yapan madde kullanımının sonuçları ve zararlı maddelerin kullanımını engellemek için alınması gereken tedbirler personellere anlatıldı.

Sunum sonrası İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü narkotik köpeği tarafından kısa bir gösterim gerçekleştirildi.