Büyükşehir?in Hizmetleri Tek Tek Yerinde İncelendi

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Büyükşehir Belediyesi tarafından ilçelerde yapılan hizmetlerin meclis üyelerine tanıtıldığı ‘Hizmet Tanıtım Programı’nın ilk gününde Erdemli ve Silifke ilçelerinde hayata geçirilen projeleri yerinde inceledi.

Başkan Kocamaz, 15-17 Aralık tarihlerinde gerçekleştirilecek ve üç gün boyunca devam edecek olan Hizmet Tanıtım Programı’nı Erdemli İlçesi’nden başlattı ve Mut’ta sonlandıracak.

Hizmet Tanıtım Programı’nın birinci gününde Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete sunulan projeleri tek tek inceleyen Başkan Kocamaz ve meclis üyeleri, hizmetlerin Mersinlilere ve kente ne gibi faydalar sağladığını da dinledi. Meclis üyelerinin, hizmetleri yerinde görmesine vesile olan program sayesinde, ayrıca ilgili daire başkanları meclis üyelerinin sorularını yanıtladı ve hizmetler tek tek anlatıldı.

Hizmet Tanıtım Programı hakkında bilgi veren Başkan Kocamaz, “Biz bir misyon ortaya koyduk ve ilk yılımızı hazırlık ve yapılanma ile geçireceğiz dedik. İlçelerdeki eksiklikleri tespit edip, plan, proje, kaynak derken bir yılımızı geçirdik. Ondan sonraki üç yıl içerisinde yolsuz ve susuz yerleşim birimi kalmayacak dedik ve zaman zaman da bu hizmetler için sizlerden borçlanmaya destek istedik” dedi.

“Ne başardıysak birlikte başardık”

Aydıncık’ta bulunan Karaseki Mahallesi’nin su sıkıntılarını nasıl çözüme kavuşturduklarını aktaran Başkan Kocamaz, “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak iddia ediyorum ki 30 Büyükşehir Belediyesi içerisinde bu kadar çeşitli ve bu kadar detaylı çalışma yapan hiçbir belediye yok. Burada ne başarıldıysa hep birlikte başardık. Her zaman söylediğim gibi direksiyonda biz varız ama burada hiçbir parti ve ilçe ayrımı yapmadan bu iş başarılabiliyorsa hep birlikte başardık. Bizler bu kentte yaşıyoruz ve bu kente hizmet etmek için bu göreve talip olmuşuz. Halkın beklentilerini de inşallah boşa çıkarmayacağız ve bu hizmetleri artırarak devam ettireceğiz” şeklinde konuştu.

Tesisin kapasitesi eskisinin 3 katı

Meclis üyeleri, ilk olarak Erdemli İlçesi’nde yer alan ve Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Kargıpınarı Atıksu Arıtma Tesisi’ni inceledi. MESKİ tarafından kapasite artırımı üç katına çıkarılarak 6000 metre küp haline getirilen Kargıpınarı Atıksu Arıtma Tesisi’nde, kaba ızgara, ince ızgara, kum yağ tutucu, SBR havuzu, son çökeltme havuzu ve çamur susuzlaştırma ünitesi bulunuyor.

2018 yılının Nisan ayında bitmesi planlanan ve yüzde 40’ı tamamlanmış olan Erdemli Sebze Hali inşaatını inceleyen meclis üyelerine, halin bittiği zaman içerisinde 103 adet dükkanın yer alacağı ve 64 bin metre kare alana kurulu olduğu bilgisi verildi.

Erdemoğlu Bulvarı üzerinde yer alan ve Şehit Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen’in adının yaşatılacağı Erdemli Köprüsü’nü yerinde görme fırsatına erişen meclis üyeleri, merkezi bir noktada yer alan köprüyü inceledi.

Limonlu Katı Atık Aktarma İstasyonu 500 ton atık taşıyacak

Erdemli İlçesi’nde yer alan ve kısa süre içerisinde kullanıma açılacak olan Limonlu Katı Atık Aktarma İstasyonu da meclis üyeleri tarafından yerinde incelendi. Eskiden vahşi çöp depolama alanı olan ve Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından rehabilite edilen istasyon tamamlandıktan sonra 500 tona yakın atık taşıyacak.

MESKİ tarafından yapımına devam edilen ve yüzde 65’i tamamlanmış durumda olan Limonlu-Kumkuyu Atıksu Arıtma Tesisi de etkinlik kapsamında yerinde incelendi. 9.760.000 TL sözleşme bedeli ile yapımına başlanan tesis, Erdemli sınırları içerisinde yer alıyor ve 2018 yılının sonunda hazır hale getirilmesi planlanıyor. Tesis sayesinde, yerleşim yerlerinden toplanan atık suların arıtılarak doğaya geri kazandırılması ve mevcut altyapının geliştirilmesi amaçlanıyor.

Tesis Akdeniz’de 2. sırada…

Erdemli İlçesi’nde yer alan Kızkalesi Atıksu Arıtma Tesisi’ni de yerinde gören meclis üyelerine, tesisin MBR sistemi ile çalışan ve biyolojik arıtma tesisleri içerisinde Türkiye’de dördüncü, Akdeniz’de ise ikinci sırada yer aldığı konusunda bilgi verildi. Tesisin tamamlandıktan sonra 40 bin kişiye hizmet vermesi planlanıyor. Meclis üyeleri ayrıca Silifke İlçesi’nde yer alan, MESKİ tarafından kapasitesi iki katına çıkarılan ve 2.189.000,00 TL bedel ile yapımı tamamlanan Atakent Atıksu Arıtma Tesisi’ni de yerinde inceledi. MESKİ tarafından kapasite artırımı yapılan Atakent Atıksu Arıtma Tesisi 5800 metre küp atık su arıtabiliyor.

Silifke Dosteli Market’in yakın zamanda açılacağı duyuruldu

Meclis üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından ‘Her İhtiyaç Sahibine Dosteli’ sloganı ile hayata geçirilen ve ihtiyaç sahibi vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak adına oluşturulan Silifke Dosteli Market’i gezdi. Market kısa süre içerisinde vatandaşların hizmetine açılacak.

Silifke İlçesi sınırlarında yer alan ve katı atıkların enerjiye dönüştürüldüğü Göksu Katı Atık Bertaraf Tesisi’nde de incelemelerde bulunan meclis üyeleri, 1 Ekim 2016 tarihinden beri hizmet veren, modern ve hijyenik koşullarda kesimlerin yapılabildiği Mersin Büyükşehir Belediyesi Silifke Kesimhanesi’ni yerinde inceledi.

510 kişilik tribünlü Taşucu Stadyumu

510 kişilik tribüne sahip olan Mersin Büyükşehir Belediyesi Taşucu Stadyumu’nda incelemelerde bulunan meclis üyeleri, drenaj sistemi, zemin sertleştirme ve çim çalışmaları tamamlanan ve mevcut standart ölçülere getirilen futbol sahasını da gezdi.

Gezinin ardından akşam düzenlenen yemekte Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Erdemli ve Silifke ilçelerinde hayata geçirilen hizmetlerin tanıtım sunumu gerçekleştirildi. Gecede son olarak, Mersinli gazeteci Deniz Tuncay Akkapılı, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin tarıma yaptığı desteklerin ekonomik ve sosyal yaşama etkileri hakkında bir sunum gerçekleştirdi.