Büyükşehir?den Ücretsiz Tiyatro Kursu

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları’nın üç yıl boyunca özenle yürüttüğü, eğitmenliğini ve koordinatörlüğünü Şehir Tiyatrosu sanatçılarının üstlendiği ücretsiz tiyatro ve yaratıcı drama kursları devam ediyor.

Tiyatroya gönül veren ve her yaş grubundan vatandaşların katılım gösterebildiği kurslar, haftada üç defa gerçekleşiyor. Gruplara ayrılarak tiyatro ve yaratıcı drama eğitimi alan kursiyerler, eğitim dönemi sonunda tiyatro gösterisi gerçekleştirecek.

Geleceğin tiyatrocuları için büyük fırsat

Toplumun kültürel açıdan gelişmesini sağlayan en önemli unsurlardan birisi olan tiyatroyu Mersin’de yaygınlaştırmak, Türk tiyatrosuna ve Mersin tiyatrosuna yeni oyuncular kazandırmak isteyen Büyükşehir Belediyesi, sanatsal çalışmalarını titizlikle devam ettiriyor. Yeni yeteneklerin keşfedilmesini sağlamak isteyen Mersin Büyükşehir Belediyesi, tiyatroya ilgisi olan gençlerin ve yetişkinlerin de kendilerini keşfetmelerini hedefliyor.

Hiçbir ücret alınmadan verilen kurslara 7’den 70’e herkes katılabilirken, tiyatro kursları kapsamında nefes, diksiyon, sahne, hareket gibi uygulamalı eğitimin yanı sıra, tiyatro tarihi, metin inceleme ve karakter çözümleme gibi kuramsal eğitimler de veriliyor.

Şehir Tiyatrolarının deneyimli sanatçıları Ekrem Şenel, Gülhatun Kutlay, Güvenç Gümüş ve Ümit Adıgüzel, tiyatro kursiyerlerine disiplinli, özverili ve keyifli bir eğitim süreci içerisinde, vücudunu kullanabilmeyi, etkili ve güzel konuşabilmeyi, oyunculuk potansiyelini geliştirmeyi, kendini ve yeteneğini fark etmeyi, sanatsal yanını ortaya çıkarmayı, yaratıcılığını ve hayal gücünü çalıştırmayı, hayata daha derin ve daha hassas bakabilmeyi öğretiyor.

Haziran ayına kadar devam edecek olan kursta, dört grup tiyatro eğitimi alırken, iki grup yaratıcı drama eğitimi alıyor. Kongre ve Sergi Sarayı’nda tiyatro eğitimi alan yaklaşık 100 kursiyer, hafta içi Çarşamba ve Perşembe günleri 18.00-22.00 saatleri arasında, Cumartesi günü 09.00-12.00, 13.00-17.00 saatleri arasında eğitim alıyor.

9-17 yaş arasında olan 85 yaratıcı drama kursiyeri ise Sanat Sokağı’nda yer alan Nevit Kodallı Salonu’nda Cumartesi günü 09.00-13.00 saatleri arasında, Pazar günü 09.00-12.00 ve 15.00-17.00 saatleri arasında eğitim alıyor.