Büyükşehir?den Gençlere Motivasyon Eğitimi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursu’nda eğitim alarak üniversite sınavına hazırlanan gençlere yönelik ‘Satılık Hayaller’ isimli motivasyon semineri gerçekleştirildi.

Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilen eğitimde,  Mersin merkez ve Tarsus’ta yer alan iki şubede eğitim gören yaklaşık 600 öğrenciye, eğitim danışmanı Ender Gültekin tarafından motivasyon eğitimi verildi.

Gençlerin gelecekte iyi birer bölüm okumalarının önünü açmak ve üniversite sınavına hazırlanan gençlere yardımcı olmak amacıyla açılan merkezde eğitim alan öğrencilerin, ‘Satılık Hayaller’ isimli motivasyon semineri sayesinde, yaşadıkları sınav kaygısını en aza indirebilmek hedeflendi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursu’nda ücretsiz eğitim gören öğrencilerin motivasyonlarını arttırmak amacıyla düzenlenen seminer, değişen sınav sistemi ve sınava hazırlık sürecinde öğrencilerin yaşadığı belirsizliklerin etkisinden kurtulmaları amacıyla düzenlendi.

Düzenlenen seminerde, öğrencilerin potansiyellerini keşfetmelerine yardımcı olacak açıklamalarda bulunan eğitim danışmanı Ender Gültekin, gençlerin hayal kurmaları ve karşılaştıkları zorluklarla baş edebilme yolları hususunda açıklamalarda bulundu.

Ayrıca seminerde hayat amacı, hedef belirleme, gençleri hedeflerinden alıkoyan tutkuları ile baş etme yolları ve mücadele ruhuna değinildi.

Kursta eğitimler devam ediyor

Üniversite okumak isteyen öğrencilere her türlü eğitim ve öğretim desteğini sunmayı amaçlayan ve öğrencilerin her zaman yanlarında olmayı hedefleyen Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin sosyal belediyecilik anlayışıyla hareket ederek açtığı Eğitim ve Öğretimi Destekleme Kursu’nda öğrenciler, tecrübeli öğretmen kadrosu ve alanında uzman eğitmenlerden ücretsiz olarak ders alabiliyor. Öğrencilerin üniversite sınavına hazırlanabilmeleri amacıyla hizmet veren merkezde lise son sınıf öğrencileri profesyonel eğitim desteğinin yanı sıra sınav sürecinde profesyonel danışmanlık hizmeti de alıyor.