Başkan Kocamaz “Amacımız Mersin’i Dünya Turizm Algısına Uygun Bir Hale Getirmektir”

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz 42. Turizm Haftası’nın açılış törenine katıldı.

Mersin Valiliği tarafından gerçekleştirilen 42. Turizm Haftası’nın açılış töreni Mersin Arkeoloji Müzesi’nde gerçekleştirildi. Törene Mersin Büyükşehir Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, Mersin Valisi Ali İhsan Su, İl Kültür Turizm Müdür Vekili Turabi Aktürk, Mersin Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Ayhan Kızıltan, Mersin Turizm İşletmecileri Derneği Başkanı Hamit İzol, TURSAB Mersin İl Temsilcisi İbrahim Kızıler, ÇUKDOB Mersin İl Temsilcisi Ali Doğan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Törende konuşma yapan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin’in ev sahipliği yaptığı medeniyetlerin bıraktığı izlerle dolu, oldukça zengin bir arka plana sahip olduğunu belirtti.

Coğrafi konumu, kültürel, tarihi ve doğal güzellikleriyle Mersin’in turizm cenneti olması için hiçbir eksiğimiz bulunmadığını ifade eden Başkan Kocamaz, “İlimizin turizm sektöründe hak ettiği noktaya gelebilmesi için sektöre yön veren, turizmden para kazanan tüm kamu ve özel sektör kurum ve kuruluşların aynı bilinçle hareket etmesi büyük önem taşımaktadır. İlgili bakanlıklardan beklenen onayların gelmesiyle birlikte Mersin’in, en gözde yatırım alanlarından biri olacağına şüphe yoktur” şeklinde konuştu.

Mersin’in turizm anlamında hak ettiği değeri kazanmasında ilk ve en önemli unsurun tanıtım olduğunun altını çizen Başkan Kocamaz “Turizm hizmetleri müşterinin ayağına götürülemez. Turistlerin, turizm hizmetinin sunulduğu yere gitmesi gerekir. Dolayısıyla hizmet öncesi tanıtım ve reklam büyük önem taşımaktadır. Turizmin bam teli burasıdır. Turist mecburen Mersin’imizin değerlerini gelip burada görecek. Bunun için yapılması gereken ise belli: tanıtım. Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak yaptığımız her kültür ve spor etkinliğinin tanıtım boyutunun olmasına özen gösteriyoruz. İlimizi, sadece ülkemizin değil bütün dünyanın sayılı turizm merkezlerinden biri haline getirmek amacıyla yoğun çaba sarf ediyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak hayata geçirdikleri tanıtım ve turizm projelerini anlatan Başkan Kocamaz konuşmasında “Tüm bu gayretlerimiz; ilimizin güzellik ve değerlerini uluslararası standartlara ve dünya turizm algısına uygun bir hale getirmek içindir. Mersin’imizi turizm kentleri arasında bir adım öne çıkarmak; turizm sektöründe öncü bir il düzeyine ulaştırmak içindir” ifadelerine yer verdi.

Tören yapılan konuşmaların ardından Mersin Devlet Opera ve Balesi tarafından düzenlenen müzik dinletisi ve Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisinin ardından sona erdi.