3. Uluslararası Satranç Turnuvası

SATRANCIN USTALARI MERSİN’DE BULUŞUYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye Satranç Federasyonu ile bu yıl üçüncüsünü gerçekleştireceğimiz Mersin Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Satranç Turnuvası’na tüm santranç severler davetlidir.

9 Eylül’de başlayacak olan ve 15 Eylül’de sona erecek olan turnuvaya; Türkiye, Türkmenistan, Rusya, İran, Azerbaycan, Moldova, Gürcistan, KKTC, Ukrayna ve Suriye’den 500’e yakın sporcu katılıyor. A ve B olmak üzere 2 kategoride gerçekleşecek turnuva sonunda, kendi kategorilerinde dereceye giren sporculara Mersin Büyükşehir Belediyemiz tarafından para ödülü verilecek.

Ülkemizde düzenlenen satranç turnuvaları içerisinde en yüksek oyuncu ortalaması ile ilk sıralarda yer alan 3. Uluslararası Mersin Satranç Turnuvası’na İran’dan Asya gençler şampiyonu sporcu da katılıyor. Turnuva boyunca tüm karşılaşmalar, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleşecek. Türkiye’deki rayting ortalaması en yüksek satranç turnuvası olma özelliğini taşıyan 3. Uluslararası Mersin Satranç Turnuvası boyunca 16 masada canlı yayın yapılacak olup, maçlar dünyanın her yerinden izlenebilecek.