2. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali

Dünyada bir ilk olma özelliği taşıyan ve tüm dünyadan engelli sanatçıları bir araya getirmek amacıyla, kar amacı gütmeden tamamen hizmet ve farkındalık yaratma amaçlı hayata geçirilen, Mersin Valiliği himayesinde, Büyükşehir Belediyemiz ve Mersin'i Kalkındırma Dayanışma Derneğinin işbirliğinde yürütülen Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali bu yıl ikinci kez düzenlenecek. Festivale, Türkiye dâhil 19 farklı ülkeden, engelleri azim, umut ve başarı ile aşmış müzik, resim, dans, fotoğraf gibi sanat dallarından toplam 100 sanatçı katılacak. Festival, 11-14 Ekim 2018 tarihleri arasında Engelsiz Kent Mersin’de değişik kültür ve sanat alanlarında gerçekleştirilecek.

Festival bu sene, Türk Halk Müziğinin unutulmaz sanatçılarından merhum Aşık Veysel Anısına yapılacak ve “Karanlıktan Aydınlığa” mottosu ile tüm engellerine rağmen hayata tutunabilen hem kendilerine hem çevrelerine hem de evrensel duygulara sanatlarıyla ışık olabilen tüm engelli sanatçılara ithaf edilecek.

2. Uluslararası Mersin Engelsiz Sanat Festivali'ne tüm halkımız davetlidir. Festivale katılım herkese açık olup ücretsizdir.