Rıfat Uslu'nun Kamulaştırma İşlemlerinde Sona Gelindi

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Milli Mücahit Rıfat Uslu Caddesi’nde başlattığı çalışmalar kapsamında kamulaştırma işlemlerinde sona gelindi.

Mersin’in geleceğine yön veren ve trafik yoğunluğuna çözüm amaçlı hayata geçirdiği vizyon projeleri ile Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mersin trafiğinde önem arz eden konumların iyileştirilmesine yönelik vatandaş odaklı hizmetlerine hızla devam ediyor.

Yıllardır yılan hikâyesine dönen ve geçmiş yerel yönetimlerin çözüm bulma noktasında tıkandığı Rıfat Uslu Caddesi’nin kaderi Büyükşehir Belediyesi’nin projesi sayesinde değişiyor.

Milli Mücahit Rıfat Uslu Caddesi'nde başlatılan çalışmalar ile Yenişehir İlçesi 36.Cadde Kavşağı’ndan Toroslar ilçesinin kesiştiği nokta olan Gazi Osman Paşa Caddesi ve Milli Mücahit Rıfat Uslu Caddesi bu yeni bağlantı yolu sayesinde birleştirilecek.

Mersin'in en gözde, en önemli lokasyonu olan Toroslar İlçesi'nin Kuvay-i Milliye Caddesi ile Rıfat Uslu Caddesi arasında geçişi sağlayacak olan yol 3. Çevre yolu ile birbirine bağlanacak. Bağlantı yolu toprakarme olarak inşa edilecek ve köprü ile üstten geçiş sağlanacak. Köprü altında mahalle yolunu birbirine bağlayan 1 adet araç ve yaya geçişi için menfez, bir adet de  Çavuşlu Deresi’nin bağlantısını sağlayan menfezden oluşacak.

Bölgede devam eden kamulaştırma ve yıkım işlemlerinin tamamlanması ile kısa süre içinde yapımına başlanacak olan bağlantı yolu projesi, Milli Mücahit Rıfat Uslu Caddesi'nde toplam 1 kilometrelik bir alanı kapsıyor. Mersin Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Dairesi Başkanlığı tarafından kamulaştırılması tamamlanan binaların yıkım çalışmaları, Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı tarafından gerçekleştiriliyor. Kamulaştırma çalışmaları kapsamında 67 konutun 55 tanesinin istimlak bedeli ödenerek yıkım işlemleri tamamlandı. Bölgede yürütülen çalışmalar tamamlandığında trafik rahatlatılarak, kazaların önüne geçilecek ve ulaşım çilesi yaratan bir düğüm daha açılmış olacak.