Büyükşehir’den Çalışanlarına Hastalık Tanısı Konularında Eğitim

Mersin Büyükşehir Belediyesi OHSAS 18001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi çalışmaları doğrultusunda, Büyükşehir Belediyesi çalışanlarına meslek hastalıklarının tanısı konusunda eğitim verildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı işyeri hekimleri, iş güvenliği uzmanları ve Kalite Yönetim Merkezi çalışanlarına, Sağlık Bakanlığı Ankara Meslek Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Ömer Hınç Yılmaz ve Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Erol Rauf Ağış tarafından eğitim verildi.

Verilen eğitimde alanında uzman kişiler tarafından, ‘Meslek Ve Çevresel Hastalıklar’, ‘Mesleki Hastalıkların Türkiye’deki Görülme Şekilleri’, ‘Türkiye’de Saptanan Meslek Hastalığı Sayısı’, ‘Meslek Hastalıklarının Vaka Örnekleri’, ‘Kozmetikler ve İçerisindeki Kimyasallar’, ‘Tehlikeli Kimyasallar Yönetmeliği’ ve ‘Meslek Hastalığı Tespitinde Esas Alınacak Sağlık Kurulu Raporlarının Düzenlenmesi’ konuları anlatıldı.