Büyükşehir'in Örnek Projeleri Antalya Fuarı'nda

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Belediyeler Birliği'nin desteği ve Akdeniz Belediyeler Birliği (AKBB) koordinatörlüğünde bu yıl 8'incisi düzenlenen Antalya Şehircilik Ve Teknolojileri Fuarı'nda yerini aldı.

28 Martta başlayan ve 30 Mart tarihine kadar Expo Center' da devam edecek fuarda, bilişim ve teknoloji anlamında Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen projeler, kurulan stantta tanıtıldı.

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen VR Mersin, Akıllı Toplu Taşıma, Mezarlık Bilgi Sistemi, Akıllı Aydınlatma Otomasyon Sistemi, Akıllı Kavşak Uygulaması ve Akıllı Bisiklet(Kent- Bis) hizmetleri örnek projeler olarak sergilendi.

Büyükşehir’in projeleri katılımcılardan tam not aldı

Dünya çapında 5 ödül alan, Mersin genelinde 272 noktanın havadan, karadan ve gece-gündüz görüntülerinin yer aldığı, 360 derece sanal tur yöntemi ile adeta bir açık hava müzesi niteliğindeki uygulaması ile Türkiye’de bir ilk olan VR Mersin projesi fuarın göz bebeği oldu. Büyükşehir Belediyesi’nin katıldığı tüm fuarlarda ilgi odağı olan ve vatandaşlardan tam not alan VR Mersin Antalya fuarında da yoğun ilgi gördü.

Mezarlık Bilgi Sistemi ziyaretçileri şaşırttı

Büyükşehir Belediyesi tarafından mezarlığa gelerek yakınlarını ziyaret etmek isteyen vatandaşlar için oluşturulan mezarlık bilgi sistemi ile vatandaşlar mezar yerlerine, görsellerine, mezar yerinin haritalarına ulaşabiliyor. Mersin’de yaşayan vatandaşlar  “Mezarlık Bilgi Sistemi” ile ziyaret edecekleri mezar yerlerinin sözel bilgileri yanında, mezar yerinin görsellerine, mezar yerlerinin konumlarına, 3 dinde mezar yeri ziyaret adabı ile bilgilere, Büyükşehir Belediyesi ile ilgili haber ve duyurulara erişebilerek, cenaze hizmetlerine online olarak başvuru yapabiliyor. Büyükşehir Belediyesi’ne iletmek istedikleri dilek, istek ve şikâyetlerini sistem üzerinden iletebiliyor ve mezar yeri ziyareti esnasında mobil cihazları ile sistem üzerinden 3 dinde dua okutabiliyor.

Akıllı kavşak sistemi

Büyükşehir Belediyesi’nin Mersin’in trafik sorununa çözüm olması açısından hayata geçirdiği akıllı kavşak uygulaması da teknoloji fuarında yerini aldı. Türkiye’de kullanım alanının az olduğu akıllı kavşak uygulaması Mersin’de hayata geçti. Kavşağa bağlı kameralar sayesinde her yöndeki araçların sayısını tespit eden bu sistem, trafik ışıklarını tamamen araç yoğunluğuna bağlı olarak yönetiyor. En yoğun olan yöne, daha uzun süre boyunca yeşil ışık yakılmasını sağlayan sistem sayesinde, kavşak genelinde araçların ortalama bekleme süresi en aza iniyor.

Cuma gününe kadar sürecek olan fuarda, Mersin’i ve Mersin’de hayata geçirilen hizmetleri merak edenler Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin standını ziyaret edebilir.