Büyükşehir’den Yöneticilerine İş Sağlığı ve Güvenliği Toplantısı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde ‘İş Sağlığı ve Güvenliği Toplantısı’ yapıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi daire başkanları ve şube müdürlerinin katıldığı toplantıda,  Kültür Sanat Bilim Ulaştırma Ticaret ve Sanayi A.Ş. bünyesine geçen personellere iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının tanıtımı ve iş sağlığı bilincinin oluşturulmasıyla ilgili konular değerlendirildi.

Kongre ve Sergi Sarayı Çok Amaçlı Salon’da düzenlenen toplantıya Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Devran Kutlugün, Genel Sekreter Yardımcıları Hasan Gökbel, Hasan Gubaroğlu, Mustafa Kemal Çokakoğlu, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ülkü Çataklı ile daire başkanları, müdürler ve iş sağlığı güvenliği uzmanları katıldı.

Türkiye’de ölümlü iş kazaları İsveç’ten 8.3 kat daha fazla

Toplantıda, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Bilim Ulaştırma Ticaret ve Sanayi A.Ş İşyeri Hekimi Cengiz Yılmaz tarafından bir sunum gerçekleştirildi.

Sunumda, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin iş sağlığı ve güvenliği konusundaki misyonunun iş kazası ve meslek hastalığı olasılıklarını en düşük seviyede tutmak, iş sağlığı ve güvenliği hizmetlerini uluslararası standartlarda geliştirmek olduğu vurgulandı. Vizyonlarının ise iş sağlığı ve güvenliğinde ulusal ve uluslararası yönetim sistemleri oluşturarak iş kazaları ve meslek hastalıklarının önlenmesini sağlamak olduğu aktarıldı.

İş sağlığı ve güvenliğinin ne olduğunun konuşulduğu toplantıda, iş sağlığı ve güvenliği çalışmalarının amacının çalışanları korumak, üretim ve işletme güvenliğini sağlamak olduğu aktarıldı. İşyeri Hekimi Yılmaz tarafından gerçekleştirilen sunumda aynı zamanda, iş sağlığı ve güvenliğinin ne olduğu, neden önemli olduğu, iş sağlığı ve güvenliğinde hukuki ve cezai sorumluluklar anlatılırken, Türkiye ve dünyadaki iş kazası verileri açıklandı. Türkiye’de ölümlü iş kazalarının İsveç’ten 8.3 kat daha fazla olduğu anlatıldı. Sunum sonunda, tehlikeli durum ve davranışların ortadan kaldırıldığı zaman iş kazalarının önlenmiş olacağını anlattı.

Toplantı sonunda ayrıca, Mersin Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanlıklarının yaptığı çalışmalar, her daire başkanlığının iş sağlığı ve güvenliği uzmanı tarafından tek tek anlatıldı. Yaşanmış kaza örnekleri anlatılırken, tehlikeli davranışın önüne geçilmesi ve çalışanların bilinçlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Tehlikeli durum ile tehlikeli davranışın bir araya gelmezse kazaların önlenebilir olduğu dile getirilirken, kişisel koruyucu donanımların da ne olduğu ifade edildi.

Son olarak iş sağlığı ve güvenliği uzmanları tarafından hazırlanan İş Sağlığı ver Güvenliği Saha Tespit Raporları sunuldu.