• Duyurular

Mersin Özel Tiyatrolar Festivali

Büyükşehir Belediyemiz, ilimizde yıllardır perde açan ancak dünyamızı etkisi altına alan pandemi sebebiyle bugünlerde seyircisiyle buluşamayan özel tiyatrolara destek olmaya devam ediyor.

İlkini Ekim ayında Kültür Park Amfi Tiyatromuzda gerçekleştirdiğimiz Tiyatro Günlerinin ardından şimdi de dijital Mersin Özel Tiyatrolar Festivali düzenliyoruz.

Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak sanata ve sanatçıya desteğimiz önümüzdeki dönemlerde de artarak devam edecektir.

2021 yılı 27 Mart Dünya Tiyatro Günü dolayısıyla Mersin il sınırları içinde perde açan tüm özel tiyatrolara maddi ve manevi destek vermek üzere sahnelerimizi açıyor ve oyunlarını dijital platformlarımıza taşıyoruz.

Bu Dijital Mersin Özel Tiyatrolar Festivaline Mersin’de faaliyet gösteren tüm özel tiyatrolar başvurabilir. Başvurular bir seçici kurul tarafından değerlendirilecek ve onaylanmış olan eserler belirli bir program dâhilinde video kaydına alınacak, 27 Mart Tiyatro Günü kapsamında belediyenin internet sitesinden ücretsiz yayınlanacaktır.